Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woningblok van 2 woningen in Haarlem

Woonhuis

Hoofmanstraat 5
2013DP Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1921-1922
Architect: J.B. van Loghem


Beschrijving van Woningblok van 2 woningen

Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehage gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit twee woningen aan de Hoofmanstraat nabij de Zijlweg. Het korte symmetrische blok staat op rechthoekig grondplan en wijkt net als het blok aan Brouwerskade 79-85 van de meeste overige woningblokken binnen het complex af door de afwezigheid van uitgebouwde onderdelen aan de achterzijde. Dit blok, waarvan de gootlijst op de hoeken door schoorstenen wordt doorsneden en dat zich kenmerkt door een risaliet met ononderbroken gootlijst, komt overeen met een vooruitspringende partij zoals die in de meeste andere blokken één of meerdere malen is toegepast. Voor het overige heeft dit woningblok dezelfde kenmerken als genoemd bij de algemene complexbeschrijving Waardering Zakelijk-Expressionistisch woningblok van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige en ensemblewaarde als beeldbepalend functioneel onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe, naar ontwerp van J.B. van Loghem. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513341
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woningblok van 2 woningen in Haarlem

Woningblok van 4 woningen

Hoofmanstraat 9
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit vier woningen aan de Hoofmanstraat nabij d..

Woningblok van 8 woningen

Anslijnstraat 6
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit acht woningen aan de westzijde van de Ansli..

Woningblok van 3 woningen

Hoofmanstraat 6
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit drie woningen aan de westzijde van de Hoof..

Gemeenshapsgebouw

Hoofmanstraat 12
Haarlem
Omschrijving GEMEENSCHAPSGEBOUW aan de westzijde van de Hoofmanstraat, bestaande uit een vergaderkamer met bovenwoning en een voormalige bu..

Woningblok van 32 woningen

Anslijnstraat 5
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit tweeëndertig woningen over de gehele oostz..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woningblok van 2 woningen in Haarlem

Foto's (1)