Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woningblok van 4 woningen in Haarlem

Woonhuis

Brouwerskade 79
2013GL Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1921-1922
Architect: J.B. van Loghem


Beschrijving van Woningblok van 4 woningen

Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit vier woningen aan de Brouwerskade, de noordzijde van de Brouwersvaart. Het korte symmetrische blok staat op rechthoekig grondplan en wijkt van de meeste overige woningblokken binnen het complex af door de afwezigheid van uitgebouwde onderdelen aan de achterzijde. Dit blok heeft aan de voorzijde alleen twee risalieten met ononderbroken gootlijst. Weliswaar in verkorte versie, doch qua opzet komt het blok overeen met het aangrenzende blok Brouwerskade 59-77. Voor het overige heeft dit woningblok dezelfde kenmerken als genoemd bij de algemene complexbeschrijving Waardering Zakelijk-Expressionistisch woningblok van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige en ensemblewaarde als beeldbepalend functioneel onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe, naar ontwerp van J.B. van Loghem. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513340
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woningblok van 4 woningen in Haarlem

Woningblok van 4 woningen

Hoofmanstraat 33
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehage gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit vier woningen aan de oostzijde van de Hoofm..

Woningblok van 10 woningen

Brouwerskade 59
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit tien woningen aan de Brouwerskade, de noord..

Woningblok van 14 woningen

Merkmanstraat 2
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit veertien woningen aan de zuidzijde van de M..

Woningblok van 14 woningen

Merkmanstraat 1
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit veertien woningen aan de noordzijde van de ..

Woningblok van 13 woningen

Kopsstraat 2
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit dertien woningen aan de zuidzijde van de Ko..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woningblok van 4 woningen in Haarlem