Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woningblok van 10 woningen in Haarlem

Woonhuis

Brouwerskade 59
2013GL Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1921-1922
Architect: J.B. van Loghem


Beschrijving van Woningblok van 10 woningen

Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit tien woningen aan de Brouwerskade, de noordzijde van de Brouwersvaart. Het symmetrische blok staat op langwerpig grondplan en wijkt van de meeste overige woningblokken binnen het complex af doordat er aan de straatzijde alleen risalieten met ononderbroken gootlijst zijn toegepast en aan de achterzijde alleen verdiepingloze uitbouwen. Afwijkend is ook dat dit blok aan de oostelijke kopse zijde is voorzien van een risaliet met ononderbroken gootlijst. Het woningblok loopt enigszins trapsgewijs op naar het westen en volgt daarmee de licht stijgende lijn van de Brouwerskade naar de brug over de Brouwersvaart. Voor het overige heeft dit woningblok dezelfde kenmerken als genoemd bij de algemene complexbeschrijving Waardering Zakelijk-Expressionistisch woningblok van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige en ensemblewaarde als beeldbepalend functioneel onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe, naar ontwerp van J.B. van Loghem. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513339
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woningblok van 10 woningen in Haarlem

Woningblok van 14 woningen

Merkmanstraat 2
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit veertien woningen aan de zuidzijde van de M..

Woningblok van 14 woningen

Merkmanstraat 1
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit veertien woningen aan de noordzijde van de ..

Woningblok van 4 woningen

Hoofmanstraat 33
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehage gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit vier woningen aan de oostzijde van de Hoofm..

Woningblok van 13 woningen

Kopsstraat 2
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit dertien woningen aan de zuidzijde van de Ko..

Woningblok van 4 woningen

Brouwerskade 79
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit vier woningen aan de Brouwerskade, de noor..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)