Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woningblok van 32 woningen in Haarlem

Woonhuis

Anslijnstraat 5
2013EC Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1921-1922
Architect: J.B. van Loghem


Beschrijving van Woningblok van 32 woningen

Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit twee├źndertig woningen over de gehele oostzijde van de Anslijnstraat. Het symmetrische blok staat op langwerpig grondplan dat door regelmatige afwisseling van vooruitspringende en terugliggende onderdelen aan voorzijde (straatzijde) en achterzijde slingerend van karakter is. Het blok bevat aan de straatzijde vijf vooruitspringende partijen met risalieten waarvan de gootlijst ononderbroken is. Deze partijen zijn achtereenvolgens geplaatst op beide hoeken, in het centrum en tussen het centrum en de hoeken. De centrale partij is dubbel van samenstelling en bevat vier woningen. De overige vooruitspringende partijen bevatten elk twee woningen. De terugliggende partijen bevatten in totaal zes risalieten met doorbroken gootlijst en verdiepingloze uitbouw die aan weerszijden van de dubbele centrale middenpartij eveneens paarsgewijs zijn geplaatst. Voor het overige heeft dit zich door de grootste lengte van de andere blokken onderscheidende woningblok dezelfde kenmerken als genoemd in de algemene complexbeschrijving. Waardering Zakelijk-Expressionistisch woningblok van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige ensemblewaarde als functioneel onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe naar ontwerp van J.B. van Loghem. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513337
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woningblok van 32 woningen in Haarlem

Woningblok van 8 woningen

Anslijnstraat 6
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit acht woningen aan de westzijde van de Ansli..

Woningblok van 2 woningen

Hoofmanstraat 5
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehage gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit twee woningen aan de Hoofmanstraat nabij de..

Woningblok van 4 woningen

Hoofmanstraat 9
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit vier woningen aan de Hoofmanstraat nabij d..

Woningblok van 3 woningen

Hoofmanstraat 6
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit drie woningen aan de westzijde van de Hoof..

Gemeenshapsgebouw

Hoofmanstraat 12
Haarlem
Omschrijving GEMEENSCHAPSGEBOUW aan de westzijde van de Hoofmanstraat, bestaande uit een vergaderkamer met bovenwoning en een voormalige bu..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woningblok van 32 woningen in Haarlem