Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument Outshoorn in Haarlem

Graf Begraafplaats

Kleverlaan 1
2023JC Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1857


Beschrijving van Grafmonument Outshoorn

Omschrijving Direct naast het grafmonument van diens vader (C. Outshoorn) - en mogelijk ook naar ontwerp van C. Outshoorn - gesitueerd zuilvormig grafmonument op getrapte vierkante basis ter ere van Jan Outshoorn. De basis bevat de tekst: "Jan Outshoorn gebooren 17 july 1830 overleden 5 mei 1857". Voorts: "Eeuwig gaat voor oogenblik J.V.V." In de voet de naam van de fabrikant: "Leclerc Bruxelles". Waardering Het gaaf bewaarde grafmonument ter ere van Jan Outshoorn is van van belang uit cultuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel onderdeel van het complex van de Algemene Begraafplaats Akendam. Het object heeft daarbij ensemblewaarde in relatie tot het aangrenzende grafmonument van C. Outshoorn. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513300
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument Outshoorn in Haarlem

Hoofdingang van de algemene begraafplaats

Kleverlaan 1
Haarlem
Inleiding HOOFDINGANG van de Algemene Begraafplaats Akendam aan de Kleverlaan, ontstaan bij de uitbreiding uit 1916, toen de hoofdingang we..

Abri

Kleverlaan 1
Haarlem
Inleiding Op de rotonde in de as van de oprijlaan gesitueerde ABRI met openbare toiletten, gebouwd als onderdeel van de uitbreiding van 191..

Mausoleum

Kleverlaan 1
Haarlem
Inleiding Aan noordelijke rand van de begraafplaats gesitueerd openbaar MAUSOLEUM in neo-classicistische trant, gebouwd in 1893 naar ontwer..

Steenhouwershuisje

Kleverlaan 1
Haarlem
Inleiding Eenvoudige en op een lichte verhoging bij de noordelijke zij-ingang gesitueerde MATERIAALBEWAARPLAATS, ook wel "steenhouwershuisj..

Graf C. Outshoorn

Kleverlaan 1
Haarlem
Inleiding In het oudste deel van de begraafplaats aan de zijde van de Schoterweg staande GRAFMONUMENT ter ere van de 19de-eeuwse Nederlands..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grafmonument Outshoorn in Haarlem