Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudig smal rechtopstaand grafteken in Haarlem

Graf Begraafplaats

Kleverlaan 1
2023JC Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1870


Beschrijving van Eenvoudig smal rechtopstaand grafteken

Omschrijving Eenvoudig smal rechtopstaand GRAFTEKEN boven het graf van de 19de eeuwse Nederlandse (tuin)architect J.D. Zocher jr. (grafnummer E19), in het door J.D. Zocher jr. ontworpen deel van de begraafplaats aan de zijde van de Schoterweg. Het grafteken bestaat uit grijze hardsteen met spiegelboogmotief aan de bovenzijde. Op de steen van staat de inscriptie: J.D. ZOCHER GEBOOREN DEN 2 FEBRUARY 1791 OVERLEDEN DEN 8 JULY 1870. Waardering Grafteken boven het graf van J.D. Zocher jr., mede door deze sterk aan de Zochers verbonden locatie van belang uit cultuurhistorisch oogpunt. Voorts van belang in samenhang met het, minder forse, nabijstaande grafteken van zijn zoon L.P. Zocher en als historisch-functioneel onderdeel van het complex van de Algemene begraafplaats Akendam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513295
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudig smal rechtopstaand grafteken in Haarlem

Hoofdingang van de algemene begraafplaats

Kleverlaan 1
Haarlem
Inleiding HOOFDINGANG van de Algemene Begraafplaats Akendam aan de Kleverlaan, ontstaan bij de uitbreiding uit 1916, toen de hoofdingang we..

Abri

Kleverlaan 1
Haarlem
Inleiding Op de rotonde in de as van de oprijlaan gesitueerde ABRI met openbare toiletten, gebouwd als onderdeel van de uitbreiding van 191..

Mausoleum

Kleverlaan 1
Haarlem
Inleiding Aan noordelijke rand van de begraafplaats gesitueerd openbaar MAUSOLEUM in neo-classicistische trant, gebouwd in 1893 naar ontwer..

Steenhouwershuisje

Kleverlaan 1
Haarlem
Inleiding Eenvoudige en op een lichte verhoging bij de noordelijke zij-ingang gesitueerde MATERIAALBEWAARPLAATS, ook wel "steenhouwershuisj..

Graf C. Outshoorn

Kleverlaan 1
Haarlem
Inleiding In het oudste deel van de begraafplaats aan de zijde van de Schoterweg staande GRAFMONUMENT ter ere van de 19de-eeuwse Nederlands..

Kaart & Routeplanner

Route naar Eenvoudig smal rechtopstaand grafteken in Haarlem