Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis ter Cleeff: woningblok in Haarlem

Woonhuis

Marnixstraat 2
2023RE Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1921
Architect: Johannes Bernardus van Loghem


Beschrijving van Huis ter Cleeff: woningblok

Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Huis ter Cleeff" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de westzijde van de Marnixstraat tussen de Kleverlaan en de Van Dortstraat. Het woningblok, dat parallel aan de straat ligt, omvat twaalf woningen in een afwisselende ritmering van twee en drie bouwlagen hoogte. Het ritmeringsschema is één laag, twee hoog, twee laag, twee hoog, twee laag, twee hoog, één laag. De drie bouwlagen hoge woningen worden, ter hoogte van de derde bouwlaag, ter linker- of ter rechterzijde afgesloten door een balkon met houten pergola. Voor het overige sluit de architectonische vormgeving van het woningblok aan bij de algemene beschrijving zoals gegeven bij monument-nummer 590. Waardering Woningblok, onderdeel uitmakend van het woningbouwcomplex "Huis ter Cleeff", van architectuurhistorisch en sociaalhistorisch belang alsmede van belang vanwege de stedebouwkundige situering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513270
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis ter Cleeff: woningblok in Haarlem

Huis ter Cleeff: woningblok

Kleverlaan 91
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Huis ter Cleeff" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de noordzijde van de Kleverlaan tuss..

Vrijstaande woning, onderdeel van het complex Onder Dak

Kleverlaan 88
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwde VRIJSTAANDE WONING, gelegen aan de zuidzijde van de Kleverlaan. ..

Dubbele woning, onderdeel van het complex Onder Dak

Engelszstraat 29
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwde DUBBELE WONING, gelegen aan de oostzijde van het woningbouwcomple..

Woningblok, onderdeel van het complex Onder Dak

Kleverlaan 90
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de zuidzijde van de Kleverlaan. Het wonin..

Vrijstaande woning, onderdeel van het complex Onder Dak

Engelszstraat 27
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwde VRIJSTAANDE WONING, gelegen aan de noordzijde van de Engelszstraa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis ter Cleeff: woningblok in Haarlem

Foto's (1)