Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis ter Cleeff: woningblok in Haarlem

Woonhuis

Jan Haringstraat 1
2023KA Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1921
Architect: Johannes Bernardus van Loghem


Beschrijving van Huis ter Cleeff: woningblok

Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Huis ter Cleeff" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de oostzijde van de Jan Haringstraat tussen de Kleverlaan en de Van Dortstraat. Het woningblok, dat parallel aan de straat ligt, omvat twaalf woningen in een afwisselende ritmering van twee en drie bouwlagen hoogte. Het ritmeringsschema is één laag, twee hoog, twee laag, twee hoog, twee laag, twee hoog, één laag. De drie bouwlagen hoge woningen worden, ter hoogte van de derde bouwlaag, ter linker- of ter rechterzijde afgesloten door een balkon met houten pergola. Voor het overige sluit de architectonische vormgeving van het woningblok aan bij de algemene beschrijving zoals gegeven bij monument-nummer 590. Waardering Woningblok, onderdeel uitmakend van het woningbouwcomplex "Huis ter Cleeff", van architectuurhistorisch en sociaalhistorisch belang alsmede van belang vanwege de stedebouwkundige situering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513269
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis ter Cleeff: woningblok in Haarlem

Huis ter Cleeff: woningblok

Kleverlaan 139
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Huis ter Cleeff" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de noordzijde van de Kleverlaan tuss..

Vrijstaande woning, onderdeel van het complex Onder Dak

Kleverlaan 126
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwde VRIJSTAANDE WONING, gelegen aan de zuidzijde van de Kleverlaan op..

Woningblok, onderdeel van het complex Onder Dak

Dusartstraat 1
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de oostzijde van de Dusartstraat. Het won..

Vrijstaande woning, onderdeel van het complex Onder Dak

Hedastraat 20
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwde VRIJSTAANDE WONING, gelegen aan de noordoostzijde van de Hedastra..

Woningblok, onderdeel van het complex Onder Dak

Hedastraat 22
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de oostzijde van de Hedastraat. Het wonin..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis ter Cleeff: woningblok in Haarlem

Foto's (1)