Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis ter Cleeff: woningblok in Haarlem

Woonhuis

Kleverlaan 139
2023JE Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1921
Architect: Johannes Bernardus van Loghem


Beschrijving van Huis ter Cleeff: woningblok

Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Huis ter Cleeff" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de noordzijde van de Kleverlaan tussen de Ter Cleeffstraat en de Jan Haringstraat. Het woningblok, dat parallel aan de straat ligt, omvat 22 woningen in een afwisselende ritmering van twee en drie bouwlagen hoogte. Het ritmeringsschema is één laag, vier hoog, vier laag, vier hoog, vier laag, vier hoog, één laag. De drie bouwlagen hoge woningen worden, ter hoogte van de derde bouwlaag, ter linker- of ter rechterzijde afgesloten door een balkon met houten pergola. Voor het overige sluit de architectonische vormgeving van het woningblok aan bij de algemene beschrijving zoals gegeven bij monument-nummer 590. Waardering Woningblok, onderdeel uitmakend van het woningbouwcomplex "Huis ter Cleeff", van architectuurhistorisch en sociaalhistorisch belang alsmede van belang vanwege de stedebouwkundige situering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513268
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis ter Cleeff: woningblok in Haarlem

Vrijstaande woning, onderdeel van het complex Onder Dak

Kleverlaan 126
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwde VRIJSTAANDE WONING, gelegen aan de zuidzijde van de Kleverlaan op..

Woningblok, onderdeel van het complex Onder Dak

Dusartstraat 1
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de oostzijde van de Dusartstraat. Het won..

Woningblok, onderdeel van het complex Onder Dak

Kleverlaan 118
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de zuidzijde van de Kleverlaan. Het wonin..

Vrijstaande woning, onderdeel van het complex Onder Dak

Hedastraat 20
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwde VRIJSTAANDE WONING, gelegen aan de noordoostzijde van de Hedastra..

Woningblok, onderdeel van het complex Onder Dak

Hedastraat 22
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex "Onder Dak" gebouwd WONINGBLOK, gelegen aan de oostzijde van de Hedastraat. Het wonin..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis ter Cleeff: woningblok in Haarlem

Foto's (1)