Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Calvariegroep in Helmond

Graf Begraafplaats

Molenstraat 72
5701KH Helmond
Noord Brabant

Bouwjaar: 1880


Beschrijving van Calvariegroep

Inleiding CALVARIEGROEP, daterend uit ca. 1880 en gelegen op een begroeide hoge kunstmatige heuvel. De heuvel ligt aan het eind van het middenpad recht tegenover de ingang. Omschrijving De groep bestaat uit drie wit geschilderde beelden, Johannes, Maria en de gekruisigde Christus. Het corpus is uitgevoerd in gietijzer. Waardering De Calvariegroep is van algemeen belang. Het object heeft cultuurhistorische waarde als getuigenis van de katholieke grafcultuur in Zuid-Nederland. Het heeft kunsthistorische waarde vanwege de stijl en de detaillering en is tevens van belang als representatief voorbeeld van de ateliermatige produktie van sculptuur. Het heeft met de ligging aan het einde van de middenas ensemblewaarde als onderdeel van de beide naast elkaar gelegen complexen van de hervormde en katholieke begraafplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513024
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Calvariegroep in Helmond

Poortgebouw, in eclectische stijl gebouwd als monumentale toegang met portiersloge

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding POORTGEBOUW, in 1880 in eclectische stijl gebouwd als monumentale toegang met portiersloge. Omschrijving Het poortgebouw heeft..

Hoge staande grafzerk voor het familiegraf Bogaers

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding Hoge staande GRAFZERK voor het familiegraf Bogaers uit de late negentiende eeuw. Het bevindt zich ter rechterzijde van het hoofdp..

Hoge staande grafzerk voor M.W. van Glabbeek

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding Hoge staande GRAFZERK voor M.W. van Glabbeek in Neo-Renaissance-stijl uit 1905, gelegen aan het hoofdpad ter linkerzijde. Omsch..

Grafzerk uit 1896 voor J. Raymakers in strenge Neo-Renaissance stijl

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding GRAFZERK uit 1896 voor J. Raymakers in strenge Neo-Renaissance stijl. Omschrijving Het grafmonument is opgetrokken in de vorm ..

Grafzerk uit 1887 voor het echtpaar J.A. Raymakers in Neo-Barokke stijl

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding GRAFZERK uit 1887 voor het echtpaar J.A. Raymakers in Neo-Barokke stijl. Omschrijving Het hardstenen graf, dat is omringd door..

Kaart & Routeplanner

Route naar Calvariegroep in Helmond

Foto's (1)