Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Toegangshek van gietijzer uit 1865, aldaar geplaatst bij de ingebruikname van de begraafplaats in Helmond

Graf Begraafplaats

Molenstraat 70
5701KH Helmond

Bouwjaar: 1865

Beschrijving van Toegangshek van gietijzer uit 1865, aldaar geplaatst bij de ingebruikname van de begraafplaats

Inleiding TOEGANGSHEK van gietijzer uit 1865, aldaar geplaatst bij de ingebruikname van de begraafplaats. Omschrijving Het dubbele toegangshek wordt gesteund door gietijzeren zuilen met kegelvormige bekroning. De zijden en het ijzeren spijlenhek zelf hebben een gewelfde vorm, uitmondend in pijlpunten. De onderste helft van het hek heeft een netpatroon. Waardering Het hek van de Hervormde begraafplaats is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als getuigenis van de sobere grafcultuur der hervormde gemeenten in Zuid-Nederland. Het hek heeft ensemblewaarde, het maakt deel uit van een geheel dat vanwege de situering en de inrichting van belang is. Het is gaaf bewaard gebleven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)