Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groepsschuilplaats in Weesp

Militair Object

's-Gravelandseweg 51
1381HK Weesp
Noord Holland

Bouwjaar: 1939-1940


Beschrijving van Groepsschuilplaats

Inleiding GROESSCHUILPLAATS U42, onderdeel uitmakend van het complex van 28 groepsschuilplaatsen type P, nabij Weesp. Omschrijving De groepsschuilplaats is geconstrueerd van gewapend beton met een dekkingsdikte van W 15-21. Het betreft een gebouw met een vierhoekige plattegrond. De grootste lengte is 7.20 m, breedte 5.70 m en hoogte 4.65 m. De bovendekking heeft aan drie zijden een afgeschuind vlak, voorzien van stalen haken waarop camouflage kon worden bevestigd. De ingang rechts in de frontafzijdige wand, wordt vanuit de ruimte voor de manschappen via een geweerschietgat gedekt. De gangruimte is haaks op de ingang geörienteerd. Aan het einde van de gangruimte is de toegang tot de ruimte voor maximaal dertien manschappen. Waardering De groepsschuilplaats U42 is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex van 28 groepsschuilplaatsen type P nabij Weesp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512943
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groepsschuilplaats in Weesp

De Overhorn

's-Gravelandseweg 50
Weesp
Inleiding LANGHUISBOERDERIJ MET ZOMERHUIS gelegen aan de oostzijde van de 's-Gravelandseweg. De boerderij, genaamd "De Overhorn" dateert ui..

Fort bij Uitermeer, Draaibrug

fort uitermeer
weesp
Cluster 4. Draaibrug. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding DRAAIBRUG die vanaf de noordzijde toegang geeft tot het Fort Uitermeer en die v..

Groepsschuilplaats U43

Keverdijk 1
Weesp
Inleiding GROEPSSCHUILPLAATS U43, onderdeel uitmakend van het complex van 28 groepsschuilplaatsen type P, nabij Weesp. De U43 behoort bij d..

Groepsschuilplaats U44

Keverdijk 1
Weesp
Inleiding GROEPSSCHUILPLAATS U44, onderdeel uitmakend van het complex van 28 groepsschuilplaatsen type P, nabij Weesp. Omschrijving De g..

Voormalige mitrailleurkazemat type g

Keverdijk 1
Weesp
Inleiding Voormalige MITRAILLEURKAZEMAT type G, gelegen bij de Keverdijk te Weesp. De kazemat is gebouwd tijdens de mobilisatie van 1939-19..

Kaart & Routeplanner

Route naar Groepsschuilplaats in Weesp