Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zwaluwenburg: entree in 't Harde

Tuin Park Landgoed

Zwaluwenburg 4
8084PD 't Harde (gemeente Elburg)
Gelderland

Bouwjaar: begin 20e eeuw


Beschrijving van Zwaluwenburg: entree

Omschrijving onderdeel 9: ENTREE (op de bijbehorende kaart aangegeven met nummer 9). ENTREE uit het begin van de 20ste eeuw aan de Zuiderzeestraatweg. De entree wordt gevormd door twee bakstenen pijlers met natuurstenen dekplaten. Op de linkerpijler is het woord "ZWALUW" aangebracht, op de rechter "ENBURG". De pijlers lijken erg op de pijlers bij de entree aan de Eperweg. Tussen de pijlers staat een witgeschilderd houten hek van recente datum (circa 1995) dat wegens te geringe ouderdom niet beschermd wordt. Waardering ENTREE is van algemeen belang: - vanwege het materiaalgebruik en vormgeving; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512932
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zwaluwenburg: entree in 't Harde

Landgoed Zwaluwenburg

Zwaluwenburg 4
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW MET BOUWHUIZEN (Huis Zwaluwenburg, op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 1). Het symmetrisch ..

Zwaluwenburg: tuin- en parkaanleg

Zwaluwenburg 4
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG (op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 2). De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAAN..

Zwaluwenburg: toegangshek met hekwerk

Zwaluwenburg 4
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 3: TOEGANGSHEK MET HEKWERK (op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 3). De 19de-eeuwse TOEGANGSBRUG tot het eil..

Zwaluwenburg: duiker

Zwaluwenburg 4
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 8: DUIKER (op de bijbehorende kaart aangegeven met nummer 8). DUIKER (vroeg 20ste-eeuw) met hoge uit rode bakstenen ..

Zwaluwenburg: boerderij/dienstwoning

Zwaluwenburg 2
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 7: BOERDERIJ/DIENSTWONING (op de bijbehorende kaart aangegeven met nummer 7). Voormalige BOERDERIJ/DIENSTWONING uit..

Kaart & Routeplanner

Route naar Zwaluwenburg: entree in 't Harde

Foto's (1)