Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zwaluwenburg: duiker in 't Harde

Tuin Park Landgoed

Zwaluwenburg 4
8084PD 't Harde (gemeente Elburg)
Gelderland

Bouwjaar: vroeg-20e eeuw


Beschrijving van Zwaluwenburg: duiker

Omschrijving onderdeel 8: DUIKER (op de bijbehorende kaart aangegeven met nummer 8). DUIKER (vroeg 20ste-eeuw) met hoge uit rode bakstenen opgetrokken keermuren, die de leuning van de brug vormen. De keermuren zijn voorzien van open gewerkt siermetselwerk en worden aan beide zijden door pijlers met dekplaten geflankeerd. Waardering DUIKER is van algemeen belang: - vanwege het materiaalgebruik en vormgeving; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512931
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zwaluwenburg: duiker in 't Harde

Landgoed Zwaluwenburg

Zwaluwenburg 4
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW MET BOUWHUIZEN (Huis Zwaluwenburg, op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 1). Het symmetrisch ..

Zwaluwenburg: tuin- en parkaanleg

Zwaluwenburg 4
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG (op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 2). De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAAN..

Zwaluwenburg: toegangshek met hekwerk

Zwaluwenburg 4
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 3: TOEGANGSHEK MET HEKWERK (op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 3). De 19de-eeuwse TOEGANGSBRUG tot het eil..

Zwaluwenburg: entree

Zwaluwenburg 4
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 9: ENTREE (op de bijbehorende kaart aangegeven met nummer 9). ENTREE uit het begin van de 20ste eeuw aan de Zuiderz..

Zwaluwenburg: boerderij/dienstwoning

Zwaluwenburg 2
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 7: BOERDERIJ/DIENSTWONING (op de bijbehorende kaart aangegeven met nummer 7). Voormalige BOERDERIJ/DIENSTWONING uit..

Kaart & Routeplanner

Route naar Zwaluwenburg: duiker in 't Harde