Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zwaluwenburg: toegangshek met hekwerk in 't Harde

Tuin Park Landgoed

Zwaluwenburg 4
8084PD 't Harde (gemeente Elburg)
Gelderland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Zwaluwenburg: toegangshek met hekwerk

Omschrijving onderdeel 3: TOEGANGSHEK MET HEKWERK (op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 3). De 19de-eeuwse TOEGANGSBRUG tot het eiland waarop het hoofdgebouw Zwaluwenburg ligt bestaat uit twee rood bakstenen bruggenhoofden, waarop een uit houten delen samengesteld brugdek (van recente datum) ligt boven een ijzeren onderstel. Aan weerszijden van de brug staat een 19de-eeuws (thans wit geschilderd) gietijzeren leuning met balusters en regels. In het midden zijn aan twee hoge staanders twee draaibare, smeedijzeren vleugels bevestigd. De buitenzijden van de staanders zijn voorzien van zijstukken. Waardering TOEGANSBRUG MET HEKWERK is van algemeen belang: - vanwege de architectonische vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512926
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zwaluwenburg: toegangshek met hekwerk in 't Harde

Landgoed Zwaluwenburg

Zwaluwenburg 4
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW MET BOUWHUIZEN (Huis Zwaluwenburg, op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 1). Het symmetrisch ..

Zwaluwenburg: tuin- en parkaanleg

Zwaluwenburg 4
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG (op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 2). De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAAN..

Zwaluwenburg: duiker

Zwaluwenburg 4
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 8: DUIKER (op de bijbehorende kaart aangegeven met nummer 8). DUIKER (vroeg 20ste-eeuw) met hoge uit rode bakstenen ..

Zwaluwenburg: entree

Zwaluwenburg 4
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 9: ENTREE (op de bijbehorende kaart aangegeven met nummer 9). ENTREE uit het begin van de 20ste eeuw aan de Zuiderz..

Zwaluwenburg: boerderij/dienstwoning

Zwaluwenburg 2
't Harde (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 7: BOERDERIJ/DIENSTWONING (op de bijbehorende kaart aangegeven met nummer 7). Voormalige BOERDERIJ/DIENSTWONING uit..

Kaart & Routeplanner

Route naar Zwaluwenburg: toegangshek met hekwerk in 't Harde

Foto's (1)