Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Erfscheiding in Weesp

Overig

Nieuwstraat 72
1381XV Weesp
Noord Holland

Bouwjaar: ca. 1905


Beschrijving van Erfscheiding

Inleiding ERFSCHEIDING, onderdeel uitmakend van het Nederlandsche Protestantenbond-complex te Weesp, gebouwd omstreeks 1905 in overgangsarchitectuur. De erfscheiding vormt de oostelijke begrenzing van de binnenplaats aan de Nieuwstraat en wordt ingeklemd tussen de consistoriekamer (in het zuiden) en de voormalige bewaarschool (in het noorden). Omschrijving Erfscheiding, bestaande uit een bakstenen muur ter hoogte van circa 1.8 m en smeedijzeren hekwerken erop. De muur is opgetrokken in rode baksteen in kruisverband, afgewerkt met een knipvoeg. De plint wordt afgesloten door een rollaag. Op de muur zijn enkele rechthoekige bakstenen pijlers gezet, waartussen de smeedijzeren hekwerken hangen. De muur wordt afgesloten door hardstenen dekstenen met afzaat; de pijlers met een platte deksteen. In de muur is een rechthoekig poortje met opgeklampte deur aangeracht. Enkele hoekstenen en de latei boven de deur zijn van hardsteen. Waardering De erfscheiding is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het Nederlandsche Protestantenbond-complex te Weesp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512909
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Erfscheiding in Weesp

Pastorie met consistorie

Nieuwstraat 72
Weesp
Inleiding PASTORIE MET CONSISTORIE, onderdeel uitmakend van het Nederlandsche Protestantenbond-complex te Weesp, daterend uit omstreeks 190..

Voormalige bewaarschool

Nieuwstraat 72
Weesp
Inleiding Voormalige BEWAARSCHOOL, onderdeel uitmakend van het Nederlandsche Protestantenbond-complex te Weesp, daterend uit omstreeks 1905..

Van Houten kerkje

Oudegracht 69
Weesp
Inleiding Brede eenbeukige ZAALKERK, hoofdonderdeel van het Nederlandsche Protestantenbond-complex te Weesp. De eerste bouwtekenigen van de..

Pand met zolderverdieping en hoog schilddak, dat aan de voorzijde is afgewolfd boven de lijstgevel met getoogde deur en vensters

Sint Anthoniestraat 1
Weesp
Pand uit de 18e of vroeg uit de 19e eeuw met zolderverdieping en hoog schilddak, dat aan de voorzijde is afgewolfd boven de lijstgevel met g..

Pand met zadeldak en puntgevel met vlechtingen

Kapelsteeg 2
Weesp
Pand met zadeldak en puntgevel met vlechtingen, 18e eeuw of eerste kwart 19e eeuw. In de begane-grond een venster met negenruitsschuifraam.

Kaart & Routeplanner