Groepsschuilplaats U18 in Weesp

Kreugerlaan 2

Beschrijving van Groepsschuilplaats U18

Inleiding GROEPSSCHUILPLAATS U18, onderdeel uitmakend van het complex van 28 groepsschuilplaatsen type P, nabij Weesp. Omschrijving De groepsschuilplaats is geconstrueerd van gewapend beton met een dekkingsdikte van W 15-21. Het betreft een gebouw met een vierhoekige plattegrond. De grootste lengte is 7.20 m, breedte 5.70 m en hoogte 4.65 m. De bovendekking heeft aan drie zijden een afgeschuind vlak, voorzien van stalen haken waarop camouflage kon worden bevestigd. De ingang rechts in de frontafzijdige wand, wordt vanuit de ruimte voor de manschappen via een geweerschietgat gedekt. De gangruimte is haaks op de ingang georiƫnteerd. Aan het einde van de gangruimte is de toegang tot de ruimte voor maximaal dertien manschappen. Waardering De groepsschuilplaats U18 is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex van 28 groepsschuilplaatsen type P nabij Weesp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)