Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groepsschuilplaats H8 in Weesp

Militair Object

Dammerweg 9
1383HT Weesp
Noord Holland

Bouwjaar: 1939-1940


Beschrijving van Groepsschuilplaats H8

Inleiding GROEPSSCHUILPLAATS H8, onderdeel uitmakend van het complex van 28 groepsschuilplaatsen type P, nabij Weesp. Omschrijving De groepsschuilplaats is geconstrueerd van gewapend beton met een dekkingsdikte van W 15-21. Het betreft een gebouw met een vierhoekige plattegrond. De grootste lengte is 7.20 m, breedte 5.70 m en hoogte 4.65 m. De bovendekking heeft aan drie zijden een afgeschuind vlak, voorzien van stalen haken waarop camouflage kon worden bevestigd. De ingang rechts in de frontafzijdige wand, wordt vanuit de ruimte voor de manschappen via een geweerschietgat gedekt. De gangruimte is haaks op de ingang georiƫnteerd. Aan het einde van de gangruimte is de toegang tot de ruimte voor maximaal dertien manschappen. Waardering De groepsschuilplaats H8 is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex van 28 groepsschuilplaatsen type P nabij Weesp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512883
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groepsschuilplaats H8 in Weesp

Groepsschuilplaats H7

Dammerweg 9
Weesp
Inleiding GROEPSSCHUILPLAATS H7, onderdeel uitmakend van het complex van 28 groepsschuilplaatsen type P, nabij Weesp. Omschrijving De gr..

Boerderij, dwarshuis, mogelijk oudere delen aanwezig

Dammerweg 10
Weesp
Boerderij, dwarshuis, 19e eeuw, mogelijk oudere delen aanwezig. Fraaie gevelsteen "de melkkoe 1747".

schuilplaats

betonnen werken uitermeer-hinderdam
weesp
Cluster 3. Groepsschuilplaatsen type P. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding GROEPSSCHUILPLAATSEN TYPE P als 20e-eeuwse, in serie gebouwde..

'Oudervrucht'

Dammerweg 4
Weesp
"Oudervrucht". Boerderij, klein gepleisterd dwarshuis met zware muurankers, 18e eeuw; dak in topgevels eindigend.

betonnen werken uitermeer

betonnen werken uitermeer
nigtevecht (Gemeente stichtse vecht)
Ligt ook voor een gedeelte in de gemeenten Wijdemeren Weesp en Hilversum zie complecnummer 531332. Cluster 3. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE I..

Kaart & Routeplanner