Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee toegangspijlers in Weesp

Overig

Utrechtseweg 17
1381GR Weesp
Noord Holland

Bouwjaar: 1937


Beschrijving van Twee toegangspijlers

Inleiding TWEE TOEGANGSPIJLERS, onderdeel uitmakend van het voormalige gemeentelijke zwembadcomplex te Weesp, gebouwd in 1937 in expressionistische bouwtrant. De toegangspijlers staan aan de straatzijde aan weerszijden van de entree. Omschrijving Twee toegangspijlers, opgetrokken op een min of meer rechthoekig grondplan, bestaande uit twee in elkaar grijpende L-vormen. De pijlers zijn opgetrokken in rode baksteen en worden afgesloten door een betonnen afdekking met afzaten. Waardering De twee toegangspijlers zijn van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het voormalige gemeentelijke zwembadcomplex te Weesp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512880
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee toegangspijlers in Weesp

Hoofdgebouw, onderdeel uitmakend van het voormalige gemeentelijke zwembadcomplex

Utrechtseweg 17
Weesp
Inleiding HOOFGEBOUW, onderdeel uitmakend van het voormalige gemeentelijke zwembadcomplex te Weesp, gebouwd in 1937 in expressionistische b..

Voormalige snoepwinkel

Utrechtseweg 17
Weesp
Inleiding Voormalige SNOEPWINKEL, voorheen ook wel de 'Toko' genaamd en onderdeel uitmakend van het voormalige gemeentelijke zwembadcomplex..

De Eendragt

Utrechtseweg 13
Weesp
Houtzaagmolen "d'Eendracht". Stellingmolen uit 1743, oorspronkelijk korenmolen.

De Vriendschap

Utrechtseweg 11A
Weesp
Molen "de Vriendschap". Achtkante stelling korenmolen op dito lage stenen onderbouw; bovenbouw met riet gedekt. Inrichting 4 koppelmaalstene..

Pand op L-vormige plattegrond

's-Gravelandseweg 6
Weesp
Pand op L-vormige plattegrond; de hoofdverdieping verhoogd gelegen boven een souterrain; kelderverdieping. Stoeptrap met gebeeldhouwde zijst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twee toegangspijlers in Weesp

Foto's (1)