Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige snoepwinkel in Weesp

Gebouw

Utrechtseweg 17
1381GR Weesp
Noord Holland

Bouwjaar: 1937


Beschrijving van Voormalige snoepwinkel

Inleiding Voormalige SNOEPWINKEL, voorheen ook wel de 'Toko' genaamd en onderdeel uitmakend van het voormalige gemeentelijke zwembadcomplex te Weesp, gebouwd in 1937. Omschrijving Het kleine bijgebouw is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond en heeft één bouwlaag onder een rieten schilddak met rietvorsten op de nok. De noklijn staat loodrecht op de Utrechtse weg. Het bijgebouw is opgetrokken in gerabatte houten delen boven een betonnen voeting. De zuidelijke kopgevel bevat een rechthoekige paneeldeur met glaspaneel. De westelijke langsgevel is blind. De noordelijke kopgevel heeft links een groot rechthoekig houten drieruitsvenster, het oorspronkelijke etalagevenster, dat doorloopt over de noordoostelijke hoek. De oostelijke langsgevel bevat rechts een rechthoekig houten tweeruitsvenster, een deel van het oorspronkelijke etalagevenster, in het midden een paneeldeur met glaspaneel en links een rechthoekig houten tweeruits-draaivenster. Waardering De voormalige snoepwinkel is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het voormalige gemeentelijke zwembadcomplex te Weesp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512879
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige snoepwinkel in Weesp

Hoofdgebouw, onderdeel uitmakend van het voormalige gemeentelijke zwembadcomplex

Utrechtseweg 17
Weesp
Inleiding HOOFGEBOUW, onderdeel uitmakend van het voormalige gemeentelijke zwembadcomplex te Weesp, gebouwd in 1937 in expressionistische b..

Twee toegangspijlers

Utrechtseweg 17
Weesp
Inleiding TWEE TOEGANGSPIJLERS, onderdeel uitmakend van het voormalige gemeentelijke zwembadcomplex te Weesp, gebouwd in 1937 in expression..

De Eendragt

Utrechtseweg 13
Weesp
Houtzaagmolen "d'Eendracht". Stellingmolen uit 1743, oorspronkelijk korenmolen.

De Vriendschap

Utrechtseweg 11A
Weesp
Molen "de Vriendschap". Achtkante stelling korenmolen op dito lage stenen onderbouw; bovenbouw met riet gedekt. Inrichting 4 koppelmaalstene..

Pand op L-vormige plattegrond

's-Gravelandseweg 6
Weesp
Pand op L-vormige plattegrond; de hoofdverdieping verhoogd gelegen boven een souterrain; kelderverdieping. Stoeptrap met gebeeldhouwde zijst..

Kaart & Routeplanner