Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nooitgedacht, stookhut in Oldekerk

Boerderij

Zandumerweg 35
9821TE Oldekerk (gemeente Grootegast)
Groningen

Bouwjaar: 1926


Beschrijving van Nooitgedacht, stookhut

Omschrijving STOOKHUT uit 1926 opgetrokken in een rode baksteen onder een zadeldak gedekt met rode muldenpan. De stookhut heeft aan de westzijde een topschoorsteen met kap en is voorzien van strakke windveren. In de zuidgevel een klein T-venster; in de oostgevel een opgeklampte deur met rollaag; in de noordgevel een tweeruits venster met latei en rollaag. In het INTERIEUR is van belang de houten schouw. Waardering Stookhut van algemeen belang - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de boerderij - vanwege de hoge mate van gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512836
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nooitgedacht, stookhut in Oldekerk

Nooitgedacht

Zandumerweg 35
Oldekerk (Gemeente Grootegast)
KOP-ROMPBOERDERIJ opgetrokken in een rode baksteen op een trasraam van rode klinkers. Het VOORHUIS heeft een aangekapt zadeldak, gedekt met ..

Kerkhof met klokkenstoel

Kroonsfelderweg 4
Oldekerk (Gemeente Grootegast)
Kerkhof met klokkenstoel. Op een rond met bomen omzoomd kerkhof staat een houten klokkestoel met gezwenkte kap; daarin klok uit 1630.

Hervormde kerk en toren

Zandumerweg 1
Niekerk (Gemeente Grootegast)
HERV. KERK en TOREN op cirkelrond kerkhof. Eenbeukig kerkgebouw, blijkens bij de restauratie ontdekte rondboogvensters in het tufstenen muur..

Huis Welgelegen (meesterswoning)

Bloemersmastraat 2
Niekerk (Gemeente Grootegast)
HUIS WELGELEGEN. In de onmiddellijke nabijheid ten oosten van de kerk gelegen midden 19e eeuws landelijk pand onder laag schilddak waarvoor ..

Hervormde kerk

Provincialeweg 44
Sebaldeburen (Gemeente Grootegast)
Herv. Kerk op kerkhof. Eenvoudig zaalkerkje uit 1807. Inventaris uit de bouwtijd te weten preekstoel met klankbord en twee banken. Op de pre..

Kaart & Routeplanner

Route naar Nooitgedacht, stookhut in Oldekerk

Foto's (1)