Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Lagerwoerd: wagenschuur in Woerden

Boerderij

Rietveld 92
3443XE Woerden
Utrecht

Bouwjaar: 1902


Beschrijving van Lagerwoerd: wagenschuur

Omschrijving complexonderdeel 2 Rechts (noordoostzijde) van de boerderij staat een WAGENSCHUUR onder een afgewolfd zadeldak gedekt met in patroon gelegde rode en blauwe Hollandse pannen en twee zinken pirons. De voorgevel is symmetrisch ingedeeld en vertoont dezelfde detaillering als de voorgevel van de boerderij met horizontale banden in gele baksteen en een gepleisterde topgevel met een latwerkbetimmering als beeindiging en opvallende gevelankers. De voorgevel bevat een getoogde dubbele deur, geflankeerd door een getoogd gietijzeren roedenvenster. Op de verdieping is een zolderluik met getoogd roeden bovenlicht aangebracht. In de linkerzijgevel bevinden zich twee opgeklampte deuren met een roeden bovenlicht en getoogde gietijzeren stalvensters. In de rechterzijgevel zijn eveneens getoogde stalvensters aangebracht. Tegen de achtergevel bevindt een aanbouw van later datum. Waardering complexonderdeel 2 De object is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een wagenschuur, alsmede vanwege de detaillering in neorenaissancetrant, in overeenstemming met de voorgevel van de boerderij. Van ensemblewaarde in relatie tot de boerderij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512637
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Lagerwoerd: wagenschuur in Woerden

Lagerwoerd: langhuisboerderij

Rietveld 92
Woerden
Omschrijving complexonderdeel 1 De LANGHUISBOERDERIJ met detaillering in neorenaissancetrant bestaat uit een voor- en een achterhuis, ieder..

Boerderij met woonhuis en stal gedekt door een rieten wolfdak

Rietveld 90
Woerden
Monumentale boerderij, gedateerd 1679. Woonhuis en stal gedekt door een rieten wolfdak. In de puntgevel van het woongedeelte, dat rechts een..

Boerderij "Voorbreed"

Rietveld 128
Woerden
BOERDERIJ "Voorbreed". In oorsprong 17e eeuwse boerderij van het krukhuistype onder rieten wolfdak; tuitgevel aan rechterzijde; gecementeerd..

Hoeve "Rietveld", boerderij onder rieten wolfdak. Puntgevel met vlechtingen

Rietveld 68
Woerden
Hoeve "Rietveld". 18e eeuwse boerderij onder rieten wolfdak. Puntgevel met vlechtingen.

Kop en Hagen: herenhuis

Rietveld 36
Woerden
Omschrijving complexonderdeel 1 Het centraal in de tuin gesitueerde blokvormig neoclassicistisch HERENHUIS, gebouwd in 1857-1858, bestaat u..

Kaart & Routeplanner

Route naar Lagerwoerd: wagenschuur in Woerden