Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hallehuisboerderij Beatrixhoeve, opgetrokken in baksteen onder met pannen gedekt schilddak in De Krim

Boerderij

Hoofdweg 52
7782PN De Krim (gemeente Hardenberg)
Overijssel

Bouwjaar: 1908-1909


Beschrijving van Hallehuisboerderij Beatrixhoeve, opgetrokken in baksteen onder met pannen gedekt schilddak

Omschrijving HALLEHUISBOERDERIJ opgetrokken in baksteen onder met pannen gedekt schilddak. De gevel van het woonhuisgedeelte (N) is geaccentueerd met speklagen waardoor een chalet-achtige geveltop is ontstaan. In het pseudovakwerk zijn de naam- en jaartalvelden opgenomen. Op de begane grond links van het midden de voordeur onder snijraam met aan weerszijden twee schuifvensters. Geheel rechts een doorrit. In de geveltop twee zesruits vensters. Alle gevelopeningen zijn verbonden door speklagen en hebben geaccentueerde aanzet- en sluitstenen. Ook de plaats van de wisseldorpels is geaccentueerd. De overige gevels zijn zeer sober gehouden. De rechter zijgevel (W) heeft vijf getoogde gietijzeren stalramen. De linker zijgevel (O) is opnieuw opgemetseld en voorzien van een rij betonnen stalramen. Ook de achterzijde is vernieuwd en voorzien van een moderne roldeur. Waardering Boerderij van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de architectonische vormgeving van de voorgevel - de typologie met een doorrit naast het woongedeelte - de beeldbepalende ligging - de ruimtelijke en functionele relatie met de naastgelegen villa - de gaafheid van de voorgevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512598
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hallehuisboerderij Beatrixhoeve, opgetrokken in baksteen onder met pannen gedekt schilddak in De Krim

Villa, opgetrokken in baksteen op een gepleisterde plint vanaf vierkante grondslag over één, opvallend hoge, bouwlaag onder een met leien gedekt ..

Hoofdweg 52
De Krim (Gemeente Hardenberg)
Omschrijving VILLA opgetrokken in baksteen op een gepleisterde plint vanaf vierkante grondslag over één, opvallend hoge, bouwlaag onder e..

Anermolen

Anerveenseweg 26
Ane (Gemeente Hardenberg)
Achtkantige 19e eeuwse korenmolen op bakstenen voet. Houten romp met riet gedekt.

Hervormde kerk

Dorpsstraat 23
Elim (Gemeente Hoogeveen)
Inleiding Nederlands Hervormde kerk in 1916 gebouwd naar ontwerp van architect J. Beijlevelt uit Amsterdam. Een anonieme gever uit de omgev..

Boerderij De Ganzenhoeve, in sterk traditionele vormgeving

Holthonerweg 9
Holthone (Gemeente Hardenberg)
Boerderij uit het derde kwart van de 19e eeuw in sterk traditionele vormgeving. Woongedeelte en stal onder een, met riet en pannen gedekt, w..

De Pionier

Coevorderweg 34
Slagharen (Gemeente Hardenberg)
Achtkante bovenkruier met stelling.Bouwjaar 1859.Stenen onderstuk,houten bovenstuk en kap.Stalen as,houten roeden. Bouwjaar 1859.

Kaart & Routeplanner

Route naar Hallehuisboerderij Beatrixhoeve, opgetrokken in baksteen onder met pannen gedekt schilddak in De Krim

Foto's (1)