Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinsieraad vormgegeven in een aan het Neo-Manierisme verwante stijl in de achtertuin van het huis Bisdom van Vliet, in essentie vergelijkbaar met de tuinsieraden die in de overtuin geplaatst zijn. in Haastrecht

Tuin Park Landgoed

Hoogstraat 164
2851BE Haastrecht (gemeente Vlist)
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van Tuinsieraad vormgegeven in een aan het Neo-Manierisme verwante stijl in de achtertuin van het huis Bisdom van Vliet, in essentie vergelijkbaar met de tuinsieraden die in de overtuin geplaatst zijn.

Inleiding TUINSIERAAD uit de tweede helft van de negentiende eeuw vormgegeven in een aan het Neo-Manierisme verwante stijl in de achtertuin van het huis Bisdom van Vliet, in essentie vergelijkbaar met de tuinsieraden die in de overtuin geplaatst zijn. Omschrijving Tuinsieraad in de vorm van een piedestal gevormd door lavasteen en misbaksels. Waardering Tuinsieraad van algemeen cultuurhistorische waarde als onderdeel van de achtertuin bij het huis Bisdom van Vliet en vanwege de bijzondere rustieke vormgeving en materiaalgebruik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512502
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinsieraad vormgegeven in een aan het Neo-Manierisme verwante stijl in de achtertuin van het huis Bisdom van Vliet, in essentie vergelijkbaar met de tuinsieraden die in de overtuin geplaatst zijn. in Haastrecht

Vijf tuinsieraden in een aan het Neo-Manierisme verwante stijl

Hoogstraat 164
Haastrecht (Gemeente Vlist)
Inleiding TUINSIERADEN in een aan het Neo-Manierisme verwante stijl uit de tweede helft van de 19e eeuw, geplaatst op een rond het gazon in..

Tuinbeeld van Neptunus

Hoogstraat 164
Haastrecht (Gemeente Vlist)
Inleiding TUINBEELD van Neptunus door Ignatius van Logteren (1685-1732) in Barok-stijl vervaardigd in 1720. Het beeld staat samen met het ..

Tuinbeeld van de halfgod Hercules

Hoogstraat 164
Haastrecht (Gemeente Vlist)
Inleiding TUINBEELD van de halfgod Hercules door Ignatius van Logteren (1685-1732) in Barok-stijl vervaardigd in 1720. Het beeld staat same..

Kunstmatige grot vormgegeven in een aan het Neo-Manierisme verwante stijl, gelegen op eeh kunstmatige heuvel in het achterste deel van het overpark bi ..

Hoogstraat 164
Haastrecht (Gemeente Vlist)
Inleiding Kunstmatige GROT uit de tweede helft van de 19e eeuw vormgegeven in een aan het Neo-Manierisme verwante stijl, gelegen op eeh kun..

Bisdom van Vliet

Hoogstraat 164
Haastrecht (Gemeente Vlist)
Omschrijving HERENHUIS (XIXc) met overdadig versierde gevel met natuurstenen onderdelen en een middenrisaliet, bekroond door segmentvormig ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)