Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument opgericht ter nagedachtenis aan de laatste bewoners van het huis, de heer en mevrouw Lefèvre de Montigny-Bisdom van Vliet gesitueerd in het overpark in Haastrecht

Graf Begraafplaats

Hoogstraat 164
2851BE Haastrecht (gemeente Vlist)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1881


Beschrijving van Grafmonument opgericht ter nagedachtenis aan de laatste bewoners van het huis, de heer en mevrouw Lefèvre de Montigny-Bisdom van Vliet gesitueerd in het overpark

Inleiding GRAFMONUMENT in 1881 opgericht ter nagedachtenis aan de laatste bewoners van het huis, de heer en mevrouw Lefèvre de Montigny-Bisdom van Vliet gesitueerd in het overpark. Omschrijving Het monument bestaat uit een hardstenen grafzerk voorzien van florale motieven in haut-reliëf. De zerk wordt afgedekt door een donkere hardstenen plaat met in haut-reliëf de namen van de begravenen (Johan Jacob Lefèvre de Montigny 1840-1881 en Paulina Maria Bisdom van Vliet 1840-1923). Verder decoraties in lichtere steen in de vorm van een familiewapen en een medaillon met de symbolen van geloof, hoop en liefde. Waardering Het grafmonument is cultuurhistorisch van algemeen belang als reminiscentie aan de laatste bewoners van het huis Bisdom van Vliet. Het graf is tevens van waarde vanwege de eenvoudige maar fraaie vormgeving. Bovendien bezit dit graf ensemblewaarde als onderdeel van de diverse sierelementen in de overtuin. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512498
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument opgericht ter nagedachtenis aan de laatste bewoners van het huis, de heer en mevrouw Lefèvre de Montigny-Bisdom van Vliet gesitueerd in het overpark in Haastrecht

Vijf tuinsieraden in een aan het Neo-Manierisme verwante stijl

Hoogstraat 164
Haastrecht (Gemeente Vlist)
Inleiding TUINSIERADEN in een aan het Neo-Manierisme verwante stijl uit de tweede helft van de 19e eeuw, geplaatst op een rond het gazon in..

Tuinbeeld van Neptunus

Hoogstraat 164
Haastrecht (Gemeente Vlist)
Inleiding TUINBEELD van Neptunus door Ignatius van Logteren (1685-1732) in Barok-stijl vervaardigd in 1720. Het beeld staat samen met het ..

Tuinbeeld van de halfgod Hercules

Hoogstraat 164
Haastrecht (Gemeente Vlist)
Inleiding TUINBEELD van de halfgod Hercules door Ignatius van Logteren (1685-1732) in Barok-stijl vervaardigd in 1720. Het beeld staat same..

Kunstmatige grot vormgegeven in een aan het Neo-Manierisme verwante stijl, gelegen op eeh kunstmatige heuvel in het achterste deel van het overpark bi ..

Hoogstraat 164
Haastrecht (Gemeente Vlist)
Inleiding Kunstmatige GROT uit de tweede helft van de 19e eeuw vormgegeven in een aan het Neo-Manierisme verwante stijl, gelegen op eeh kun..

Bisdom van Vliet

Hoogstraat 164
Haastrecht (Gemeente Vlist)
Omschrijving HERENHUIS (XIXc) met overdadig versierde gevel met natuurstenen onderdelen en een middenrisaliet, bekroond door segmentvormig ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)