Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hek waterleidingterrein in Krimpen aan de Lek

Overig

Schuwacht 5
2931BA Krimpen aan de Lek (gemeente Nederlek)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1910


Beschrijving van Hek waterleidingterrein

Inleiding HEK langs de noordzijde van het waterleidingterrein uit 1910 is vormgegeven in een sobere, Traditioneel Ambachtelijke stijl, die aansluit bij de overige onderdelen van het complex. Het hek maakt deel uit van het complex van dienstgebouwen bij de watertoren aan de dijk in Lekkerkerk. Omschrijving Eenvoudig smeedijzeren hek bestaande uit spijlen eindigend in punten. Waardering Het uit 1910 stammende hek is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde omdat het - vormgegeven in een sobere, Traditioneel Ambachtelijke trant - ruimtelijk, functioneel en stilistisch aansluit bij de overige complexonderdelen van het nutsbedrijf. Het heeft als zodanig ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512474
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hek waterleidingterrein in Krimpen aan de Lek

Watertoren

Schuwacht 5
Krimpen aan de Lek (Gemeente Nederlek)
Inleiding Slanke, 47,2 meter hoge WATERTOREN is gebouwd in 1910 in een Traditioneel Ambachtelijke stijl met Neorenaissancemotieven door Vi..

Pompgebouw

Schuwacht 5
Krimpen aan de Lek (Gemeente Nederlek)
Inleiding POMPGEBOUW uit 1910 is in een Traditioneel Ambachtelijke stijl gebouwd door Visser & Smit uit Papendrecht. Dit constructiebedrij..

Filtergebouw

Schuwacht 5
Krimpen aan de Lek (Gemeente Nederlek)
Inleiding FILTERGEBOUW uit 1910 is in een Traditioneel Ambachtelijke stijl gebouwd door Visser & Smit uit Papendracht. Dit constructiebedr..

Dienstwoning bij watertoren

Schuwacht 5
Krimpen aan de Lek (Gemeente Nederlek)
Inleiding DIENSTWONING is gebouwd in 1910 in een Traditioneel Ambachtelijke stijl. De dienstwoning maakt deel uit van het complex van dien..

Polderhuis

Molenstraat 238
Kinderdijk (Gemeente Nieuw Lekkerland)
Een polderhuis, daterend uit 1648, waarvan de voorzijde vernieuwd in 1918. De achterzijde heeft hoge vensters met klassicistische frontons; ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)