Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Leemcule: tuinmuur in Dalfsen

Tuin Park Landgoed

Ruitenborghweg 2
7722PA Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 1850-1900

(1 recensie)

Beschrijving van Leemcule: tuinmuur

Omschrijving TUINMUUR behorende tot de historische buitenplaats Leemcule, XIX. Op L-plattegrond, in het verlengde van de zuidgevel van het bouwhuis, onder een rechte hoek naar het zuiden afbuigende bakstenen muur voorzien van een ezelsrug. Waardering TUINMUUR van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als functioneel en cultuurhistorisch onderdeel van het complex; - vanwege de functionele en ruimtelijke relatie met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512364
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen (1)

Leemcule: tuinmuur
4
Recensie door: ()
Mijn moeder is geboren op de Leemcule in 1924
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Leemcule: tuinmuur in Dalfsen

Leemcule: buitenplaats

Ruitenborghweg 2
Dalfsen
Omschrijving HOOFDGEBOUW van de historische buitenplaats Leemcule, XIXa, gedeeltelijk ouder. Nadat in het begin van de 19de eeuw het oorsp..

Leemcule: historische tuin- en parkaanleg

Ruitenborghweg 2
Dalfsen
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG van de historische buitenplaats Leemcule, bestaande uit de volgende terreinonderdelen: a.Omgra..

Leemcule: bouwhuis

Ruitenborghweg 2
Dalfsen
Omschrijving BOUWHUIS behorende tot de historische buitenplaats Leemcule; 1850, gedeeltelijk later. Een in oostelijke richting haaks op het..

Leemcule: inrijhek

Ruitenborghweg 2
Dalfsen
Omschrijving INRIJHEK behorende tot de historische buitenpaats Leemcule, XIX-XX. Twee op een dam over de gracht aan de Ruitenborghweg gepla..

Leemcule: brug

Ruitenborghweg 2
Dalfsen
Omschrijving BRUG, XIX ; achter het bouwhuis over de gracht naar de Leemculeweg ; rechte houten brug op twee ijzeren liggers zonder jukken ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Leemcule: tuinmuur in Dalfsen