Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Leemcule: inrijhek in Dalfsen

Tuin Park Landgoed

Ruitenborghweg 2
7722PA Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Leemcule: inrijhek

Omschrijving INRIJHEK behorende tot de historische buitenpaats Leemcule, XIX-XX. Twee op een dam over de gracht aan de Ruitenborghweg geplaatste, vierkante bakstenen pijlers waarop dikke, geprofileerde en met een bol bekroonde dekplaten van kunststeen waarin de naam van de buitenplaats gegraveerd is (LEEM op de ene pijler, CULE op de andere); pijlervoeten uitkragend als plint; smeedijzeren hekvleugels met eenvoudige spijlen. Waardering INRIJHEK van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van het complex; - vanwege de functioneel-ruimtelijke realtie met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512363
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Leemcule: inrijhek in Dalfsen

Leemcule: buitenplaats

Ruitenborghweg 2
Dalfsen
Omschrijving HOOFDGEBOUW van de historische buitenplaats Leemcule, XIXa, gedeeltelijk ouder. Nadat in het begin van de 19de eeuw het oorsp..

Leemcule: historische tuin- en parkaanleg

Ruitenborghweg 2
Dalfsen
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG van de historische buitenplaats Leemcule, bestaande uit de volgende terreinonderdelen: a.Omgra..

Leemcule: bouwhuis

Ruitenborghweg 2
Dalfsen
Omschrijving BOUWHUIS behorende tot de historische buitenplaats Leemcule; 1850, gedeeltelijk later. Een in oostelijke richting haaks op het..

Leemcule: tuinmuur

Ruitenborghweg 2
Dalfsen
Omschrijving TUINMUUR behorende tot de historische buitenplaats Leemcule, XIX. Op L-plattegrond, in het verlengde van de zuidgevel van het ..

Leemcule: brug

Ruitenborghweg 2
Dalfsen
Omschrijving BRUG, XIX ; achter het bouwhuis over de gracht naar de Leemculeweg ; rechte houten brug op twee ijzeren liggers zonder jukken ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Leemcule: inrijhek in Dalfsen