Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kleine Scheere 3 De Kleine Scheere, hooischuur annex stal in Coevorden

Boerderij

de Hulteweg 2
7741LE Coevorden
Drenthe

Bouwjaar: 19e eeuw 1930-1939 (uitbr.) 1900 19e eeuw 1930-1939 (uitbr.)


Beschrijving van Kleine Scheere 3 De Kleine Scheere, hooischuur annex stal

Hooischuur annex stal Inleiding In de loop der decennia veelvuldig gewijzigde 19de-eeuwse hooischuur annex stal. Grote uitbouw uit de jaren '30 van de 20ste eeuw. Ondanks de wijzigingen verdient de schuur als kenmerkend complexonderdeel bescherming op grond van volume, functie en ligging ten opzichte van de boerderij. Omschrijving Gepotdekselde schuur met dwarsdeel onder met golfplaten (niet origineel) gedekt zadeldak. Aan de oostzijde over de volle lengte een bakstenen uitbouw onder lessenaardak, eveneens gedekt met golfplaat (niet origineel). Aan de westzijde rechts van de rechtgesloten baander een uitbouw onder lessenaardak, gepotdekseld boven een gepleisterde plint. Links van de baander metselwerk met een gepleisterde plint. Waardering Hooischuur annex stal van algemeen cultuurhistorisch en stedenbouwkundige belang: - als karakteristiek onderdeel van het boerenerf; - vanwege de samenhang met de andere gebouwen op het erf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512308
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kleine Scheere 3 De Kleine Scheere, hooischuur annex stal in Coevorden

Kleine Scheere 1 De Kleine Scheere

de Hulteweg 2
Coevorden
Boerderij (woonhuis met stal) Inleiding In aanleg oudere, maar wat betreft huidig voorkomen hoofdzakelijk laat-19de-eeuwse boerderij (woon..

Kleine Scheere 2 De Kleine Scheere, bakhuis annex varkensstal

de Hulteweg 2
Coevorden
Bakhuis annex varkensstal Inleiding 19de-eeuws bakhuis annex varkensstal met ouder gebintstelsel. Een van de tuitgevels is bij een storm i..

Kleine Scheere 4 De Kleine Scheere, waterput

de Hulteweg 2
Coevorden
Waterput Inleiding Op het met veldkeien bestrate erf een waterput. Omschrijving Vierkante waterput met opbouw, bestaande uit vier platen..

Kleine Scheere 5 De Kleine Scheere, rosmolenplaats

de Hulteweg 2
Coevorden
Rosmolenplaats Inleiding Plaats waar eens de rosmolen stond, te herkennen in de erfbestrating. Omschrijving In de veldkeibestrating van ..

Boerderij De Ganzenhoeve, in sterk traditionele vormgeving

Holthonerweg 9
Holthone (Gemeente Hardenberg)
Boerderij uit het derde kwart van de 19e eeuw in sterk traditionele vormgeving. Woongedeelte en stal onder een, met riet en pannen gedekt, w..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kleine Scheere 3 De Kleine Scheere, hooischuur annex stal in Coevorden