Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kleine Scheere 2 De Kleine Scheere, bakhuis annex varkensstal in Coevorden

Boerderij

de Hulteweg 2
7741LE Coevorden
Drenthe

Bouwjaar: 19e eeuw 1900 19e eeuw


Beschrijving van Kleine Scheere 2 De Kleine Scheere, bakhuis annex varkensstal

Bakhuis annex varkensstal Inleiding 19de-eeuws bakhuis annex varkensstal met ouder gebintstelsel. Een van de tuitgevels is bij een storm in 1973 verloren gegaan. Omschrijving Bakstenen bakhuis annex varkensstal onder zadeldak, gedekt met bouletpannen en golfplaat (niet origineel). Tuitgevel met natuurstenen tuitstukken. Centrale deur, aan weerszijden een zesruits venster met vast kalf, alle onder anderhalfsteens strekken. In de top een ijzeren vijflobbig rozetvenster. Opgeklampte staldeuren. IJzeren stalvensters. Inwendig ouder, relatief zwaar en daarom vermoedelijk hergebruikt, gebintstelsel. Waardering Bakhuis annex varkensstal van algemeen cultuurhistorisch en stedenbouwkundige belang: - als karakteristiek onderdeel van het boerenerf; - vanwege de samenhang met de andere gebouwen op het erf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512307
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kleine Scheere 2 De Kleine Scheere, bakhuis annex varkensstal in Coevorden

Kleine Scheere 1 De Kleine Scheere

de Hulteweg 2
Coevorden
Boerderij (woonhuis met stal) Inleiding In aanleg oudere, maar wat betreft huidig voorkomen hoofdzakelijk laat-19de-eeuwse boerderij (woon..

Kleine Scheere 3 De Kleine Scheere, hooischuur annex stal

de Hulteweg 2
Coevorden
Hooischuur annex stal Inleiding In de loop der decennia veelvuldig gewijzigde 19de-eeuwse hooischuur annex stal. Grote uitbouw uit de jare..

Kleine Scheere 4 De Kleine Scheere, waterput

de Hulteweg 2
Coevorden
Waterput Inleiding Op het met veldkeien bestrate erf een waterput. Omschrijving Vierkante waterput met opbouw, bestaande uit vier platen..

Kleine Scheere 5 De Kleine Scheere, rosmolenplaats

de Hulteweg 2
Coevorden
Rosmolenplaats Inleiding Plaats waar eens de rosmolen stond, te herkennen in de erfbestrating. Omschrijving In de veldkeibestrating van ..

Boerderij De Ganzenhoeve, in sterk traditionele vormgeving

Holthonerweg 9
Holthone (Gemeente Hardenberg)
Boerderij uit het derde kwart van de 19e eeuw in sterk traditionele vormgeving. Woongedeelte en stal onder een, met riet en pannen gedekt, w..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kleine Scheere 2 De Kleine Scheere, bakhuis annex varkensstal in Coevorden