Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Oude Hof: inrijpoort in Bergen (NH)

Tuin Park Landgoed

Eeuwigelaan 4
1861CM Bergen (NH) (gemeente Bergen)
Noord Holland

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van 't Oude Hof: inrijpoort

Omschrijving onderdeel 4: INRIJPOORT. Aan de Eeuwigelaan staat een gemetselde inrijpoort uit het einde van de 19de eeuw. De poort bestaat uit twee bakstenen pijlers met op de hoeken een verspringende pijler van smaller formaat bekroond door hardstenen punten. In de linker pijler is een door keramist Dick Hubers vervaardigde plaquette met gedicht van A. Roland Holst gemetseld (1952). Tussen de pijlers een eenvoudig dubbel spijlenhek. Waardering INRIJPOORT van algemeen belang: - vanwege de monumentale vormgeving; - als markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512275
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Oude Hof: inrijpoort in Bergen (NH)

Westerwolde

Eeuwigelaan 10
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Inleiding VILLA 'Westerwolde' in Engelse Landhuisstijl, gebouwd als vakantiehuis in 1920 naar ontwerp van J.W. Hanrath in opdracht van mevr..

Garage, behorende bij villa 'Westerwolde'

Eeuwigelaan 10
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving GARAGE, behorende bij villa 'Westerwolde', gebouwd in 1920 naar ontwerp van J.W. Hanrath in een ambachtelijk-traditionele bouw..

Tuinhuisje

Eeuwigelaan 10
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving TUINHUISJE uit 1926 in een bij de Engelse Landhuisstijl van de villa 'Westerwolde' passende ambachtelijk-traditionele bouwtran..

De Reigertoren

Rondelaan 2
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
VILLA "De Reigertoren", uit 1918-1919, in expressionistische trant ontworpen door J.B. van Loghem in opdracht van het echtpaar Selleger-Elou..

't Oude Hof: boerderij/koetshuis

Eeuwigelaan 5
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 12: BOERDERIJ. Ten noordwesten van het hoofdgebouw ligt een gebouw oorspronkelijk in ca. 1851 gebouwd als koetshuis..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Oude Hof: inrijpoort in Bergen (NH)