Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Oude Hof: toegangsbrug met hek in Bergen (NH)

Tuin Park Landgoed

Eeuwigelaan 1
1861CL Bergen (NH) (gemeente Bergen)
Noord Holland

Bouwjaar: 1900-1950


Beschrijving van 't Oude Hof: toegangsbrug met hek

Omschrijving onderdeel 3: TOEGANGSBRUG MET TOEGANGSHEK. De toegang tot het voorplein wordt gevormd door een 19de-eeuwse bakstenen boogbrug (drie bogen) met aan weerskanten een ijzeren balustrade bestaande uit balustervormige pijlers waartussen horizontale spijlen. Restauratie in 1974. Op de brug staat een 19de-eeuws smeedijzeren spijlenhek bestaande uit twee draaibare hekvleugels voorzien van een krulvormige bovenligger. De hekvleugels staan tussen twee pijlers met knopvormige bekroning. Aan weerskanten van de pijlers consolevormige zijstukken. Waardering TOEGANGSBRUG MET TOEGANGSHEK van algemeen belang: - vanwege de vormgeving; - vanwege de ouderdom; - ter markering van de toegang tot het voorplein; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek onderdeel; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512274
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Oude Hof: toegangsbrug met hek in Bergen (NH)

't Oude Hof: hoofdgebouw

Eeuwigelaan 1
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW ('t Oude Hof). Het blokvormige witgepleisterde hoofdgebouw is in de 17de eeuw als bouwhuis gebouwd w..

't Oude Hof: historische tuin- en parkaanleg

Eeuwigelaan 1
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats 't Oude Hof. De gaaf bewaarde 17de-eeuwse Hollands..

't Oude Hof: moestuin met tuinmuur en kas

Eeuwigelaan 1
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 6: MOESTUIN MET TUINMUUR ANNEX SLANGENMUUR EN KAS. Aan de westkant van de omgrachte moestuin (oostelijke eiland) st..

't Oude Hof: tuinmanshuisje

Eeuwigelaan 1
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 7: TUINMANSHUISJE. In de moestuin staat een 18de-eeuws bakstenen tuinmanshuisje dat wit is gesausd. Gebouwd op rech..

't Oude Hof: boogbruggetje

Eeuwigelaan 1
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 8: BRUGGETJE. In de zuidoosthoek over de buitensingel ligt een 19de- eeuws boogbruggetje met bakstenen keermuren, d..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Oude Hof: toegangsbrug met hek in Bergen (NH)

Foto's (1)