Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Erve de Haar in Ambt Delden

Boerderij

Twickelerlaan 11
7495VG Ambt Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: ca. 1860 1860 ca. 1860

(1 recensie)

Beschrijving van Erve de Haar

Omschrijving bij onderdeel 73: BOERDERIJ 'ERVE DE HAAR' behorende tot de buitenplaats Twickel. Waarschijnlijk gebouwd rond 1860 als ontginningsboerderij. Wit gepleisterde boerderij op rechthoekige grondslag staande op een donkergrijs geschilderde plint onder een met rode pannen gedekt schilddak waarvan het bovenste gedeelte met riet is bekleed. Aan de kopzijden wolfseinden met overstek eveneens met riet gedekt. Twee gemetselde vierkante schoorstenen in het dakschild. De regelmatig ingedeelde voorgevel heeft vier meerruits schuifvensters met luiken in Twickelkleuren. In de zijgevels meerruits- en stalvensters. De achterbaander wordt geflankeerd door een staldeur. De originele deuren zijn vervangen door glazen deuren. Aan weerszijden van de niendeur een stalvenster. Waardering: BOERDERIJ 'DE HAAR' van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - vanwege het type, namelijk ontginningsboerderij; - vanwege de historisch-functionele relatie met de buitenplaats Twickel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512271
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Erve de Haar
2
Recensie door: ()
Erve de Haar ligt niet aan de Twickelerlaan 11, maar aan de Petzoldweg 11. De foto's op deze website kloppen dan ook niet, verkeerde adres.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Erve de Haar in Ambt Delden

Twickel: natuurstenen urnvormige tuinvazen rozentuin net deksel op voetplaat, rijk gedecoreerd in relief

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 52: TUINVAZEN ROZENTUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. In de as van de rozentuin twee 19de-eeuwse natuurst..

Twickel: gietijzeren tuinkraan rozentuin met een geprofileerde schacht

Twickelerlaan 1
Ambt Delden (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving onderdeel 51: TUINKRAAN ROZENTUIN behorende tot de buitenplaats Twickel. In de rozentuin een vroeg-20ste-eeuwse gietijzeren ..

Twickel: drie identieke verzonken kassen (sic, zijn bakken)

Twickelerlaan, ongenummerd
Deldeneresch (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 60: Inleiding De geheel ommuurde MOESTUIN van het Huis Twickel is in 1891 aangelegd naar een ontwerp van de Duitse landschapsa..

Twickel: ironhouse met aangebouwde zaaikas

Twickelerlaan, ongenummerd
Deldeneresch (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 58: Inleiding De geheel ommuurde MOESTUIN van het Huis Twickel is in 1891 aangelegd naar een ontwerp van de Duitse landschapsa..

Twickel: houten anjerkas

Twickelerlaan, ongenummerd
Deldeneresch (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 59: Inleiding De geheel ommuurde MOESTUIN van het Huis Twickel is in 1891 aangelegd naar een ontwerp van de Duitse landschapsa..

Kaart & Routeplanner