Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Treek: Tuinmuur in Leusden

Kasteel Buitenplaats

Treekerweg 13
3832RS Leusden
Utrecht


Beschrijving van Den Treek: Tuinmuur

Omschrijving onderdeel 12: TUINMUUR. Bij de voormalige moestuin staat een lange bakstenen tuinmuur uit ca.1880, die aan het eind ombuigt naar rechts. De muur is voorzien van een bloklijst en een ezelsrug. De doorgang in de muur wordt gemarkeerd door twee pijlers onder een puntvormige bekroning. In vervallen staat. Ten westen van de moestuin liggen twee rechthoekige visvijvers. Waardering: TUINMUUR van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512212
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Treek: Tuinmuur in Leusden

Hopschuur

Treekerweg 13
Leusden
Omschrijving onderdeel 13: HOPSCHUUR. In een weiland bij de tuinmuur staat een 19de-eeuwse houten hopschuur. De op rechthoekige grondslag o..

Den Treek: Boerderij

Treekerweg 13
Leusden
Omschrijving onderdeel 8: BOERDERIJ. Evenwijdig aan een bospad op een door een sloot omgeven perceel staat een boerderij mogelijk uit omst..

Den Treek: De Ossenstal

Treekerweg 11
Leusden
Omschrijving onderdeel 7: BOERDERIJ 'DE OSSENSTAL' MET SCHUUR. Ten noorden van het hoofdgebouw staat een hoog opgetrokken boerderij gebouw..

Den Treek: Jachtopzienerswoning

Treekerweg 15
Leusden
Omschrijving onderdeel 9: JACHTOPZIENERSWONING. Ten noorden van het hoofdgebouw ligt een kleine dienstwoning van gele handvormbaksteen geb..

Den Treek: Tuinmanswoning met overstekend dak, rustend op houten zuilen

Treekerweg 44
Leusden
Omschrijving onderdeel 6: TUINMANSWONING MET SCHUUR. Aan de Treekerweg staat een bakstenen witgeschilderd woonhuis uit het einde van de ..

Kaart & Routeplanner