Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hooiberg in Ouderkerk aan den IJssel

Boerderij

Oudelandseweg 18
2935LD Ouderkerk aan den IJssel (gemeente Ouderkerk)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Hooiberg

Inleiding HOOIBERG is in het begin van de 20e eeuw gebouwd in een Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van een boerderijcomplex, bestaande uit meerdere onderdelen. Kenmerkend is dat de hooiberg door middel van een verbindingsportaaltje met het stalgedeelte van de boerderij is verbonden. Omschrijving In het verlengde van het stalgedeelte staat een zesroedige hooiberg met betonnen heefpalen en een zeskantig, met golfplaten gedekt dak. Waardering De hooiberg is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als typologisch voorbeeld van een zogenaamde zesroeier. De hooiberg maakt deel uit van het boerderijcomplex, bestaande uit ruimtelijk en functioneel aan elkaar gerelateerde erfonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512194
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hooiberg in Ouderkerk aan den IJssel

Boerderij van het langhuistype is gebouwd in Traditioneel Ambachtelijke stijl

Oudelandseweg 18
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding BOERDERIJ van het langhuistype is gebouwd in Traditioneel Ambachtelijke stijl. De eerste steen voor de boerderij werd gelegd door..

Vrijstaande paardenstal met koetshuis

Oudelandseweg 18
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding PAARDENSTAL met KOETSHUIS is gebouwd in 1924 in een Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van een boerderijcomplex, best..

Vrijstaande varkensstal op een rechthoekige plattegrond

Oudelandseweg 18
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding VARKENSSTAL is in het begin van deze eeuw gebouwd in een Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van een boerderijcomplex,..

Raadhuis

Dorpsstraat 21
Berkenwoude (Gemeente Bergambacht)
Raadhuis. Deftig dwarshuis zonder verdieping onder schilddak, omstreeks 1860. Zesruitsschuiframen. Voor het huis stoeppalen.

Nederlands-hervormde kerk

Dorpsstraat 18
Berkenwoude (Gemeente Bergambacht)
Ned. Herv. kerk. Van oorsprong middeleeuwse zaalkerk van vijf travee├źn met rondboogvensters, die in 1833 voor een groot deel werd vernieuwd..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hooiberg in Ouderkerk aan den IJssel

Foto's (1)