Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vrijstaande varkensstal op een rechthoekige plattegrond in Ouderkerk aan den IJssel

Boerderij

Oudelandseweg 18
2935LD Ouderkerk aan den IJssel (gemeente Ouderkerk)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Vrijstaande varkensstal op een rechthoekige plattegrond

Inleiding VARKENSSTAL is in het begin van deze eeuw gebouwd in een Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van een boerderijcomplex, bestaande uitmeerdere onderdelen. Omschrijving Vrijstaande varkensstal op een rechthoekige plattegrond bestaat uit een bakstenen plint met daarop gepotdekselde wanden. Het zadeldak, haaks geori├źnteerd op het stalgedeelte van de boerderij, is gedekt met gesmoorde Hollandse pannen en heeft eenvoudige windveren die eindigen in een makelaar. In de voorgevel (oost) is een deur geplaatst, geflankeerd door vensters. In de geveltop bevindt zich een roosvenster. Waardering Het complexonderdeel is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als typologisch voorbeeld van een varkensstal uit het begin van de 20ste eeuw in een Traditioneel Ambachtelijke stijl. Het pand is gaaf in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. De varkensstal maakt deel uit van het boerderijcomplex, bestaande uit ruimtelijk en functioneel aan elkaar gerelateerde erfonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512193
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vrijstaande varkensstal op een rechthoekige plattegrond in Ouderkerk aan den IJssel

Boerderij van het langhuistype is gebouwd in Traditioneel Ambachtelijke stijl

Oudelandseweg 18
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding BOERDERIJ van het langhuistype is gebouwd in Traditioneel Ambachtelijke stijl. De eerste steen voor de boerderij werd gelegd door..

Vrijstaande paardenstal met koetshuis

Oudelandseweg 18
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding PAARDENSTAL met KOETSHUIS is gebouwd in 1924 in een Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van een boerderijcomplex, best..

Hooiberg

Oudelandseweg 18
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding HOOIBERG is in het begin van de 20e eeuw gebouwd in een Traditioneel Ambachtelijke stijl als onderdeel van een boerderijcomplex, ..

Raadhuis

Dorpsstraat 21
Berkenwoude (Gemeente Bergambacht)
Raadhuis. Deftig dwarshuis zonder verdieping onder schilddak, omstreeks 1860. Zesruitsschuiframen. Voor het huis stoeppalen.

Nederlands-hervormde kerk

Dorpsstraat 18
Berkenwoude (Gemeente Bergambacht)
Ned. Herv. kerk. Van oorsprong middeleeuwse zaalkerk van vijf travee├źn met rondboogvensters, die in 1833 voor een groot deel werd vernieuwd..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vrijstaande varkensstal op een rechthoekige plattegrond in Ouderkerk aan den IJssel

Foto's (1)