Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gietijzeren hekwerk in Ouderkerk aan den IJssel

Overig

IJsseldijk-Noord 67
2935BH Ouderkerk aan den IJssel (gemeente Ouderkerk)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1850-1875


Beschrijving van Gietijzeren hekwerk

Omschrijving Gietijzeren HEKWEK uit het midden van de 19de eeuw bestaat uit een eenvoudig spijlen hek, dat aan de straatzijde (noordwest) voorzien is van gecanneleerde pijlers met wit geschilderde pijnappelvormige bekroningen. Waardering Het hekwerk is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een midden 19de-eeuws sober vormgegeven hekwerk, dat tevens situationele- en ensemblewaarde heeft, doordat het de entree markeert van de tegen de dijk aangebouwde begraafplaats, waarmee het ruimtelijk en functioneel is verbonden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512189
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gietijzeren hekwerk in Ouderkerk aan den IJssel

Baarhuisje in Neoclassicistische stijl

IJsseldijk-Noord 67
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding BAARHUISJE is gebouwd in de tweede kwart van de 19e eeuw in Neoclassicistische stijl als onderdeel van de tegen de dijk aangebo..

Grafmonument in Neoclassicistische stijl

IJsseldijk-Noord 67
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding GRAFMONUMENT in Neoclassicistische stijl uit het laatste kwart van de 19de eeuw is opgericht ter nagedachtenis aan A.J. Schell..

Boerderij met dwars woongedeelte onder rieten wolfdak. Het middendeel van de gepleisterde voorgevel is verhoogd tot een puntgevel. Vensters met zesrui ..

IJsseldijk-Noord 87
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij uit de 18e eeuw met dwars woongedeelte onder rieten wolfdak. Het middendeel van de gepleisterde voorgevel is verhoogd tot een punt..

Hoeve "Het Meerkoetennest" met stal

Groenendijk 259
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Hoeve "Het Meerkoetennest". Boerderij met witgepleisterde puntgevel puntgevel en rechts uitgebouwde opkamer. Rieten wolfdaken. Deur met gesn..

Boerderij onder rieten wolfdak. Uitgebouwde opkamer. In de voorgevel vlechtingen en stermotieven in het metselwerk. Sieranker. Vensters met luiken en ..

IJsseldijk-Noord 96
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij uit de 18e eeuw onder rieten wolfdak. Uitgebouwde opkamer. In de voorgevel vlechtingen en stermotieven in het metselwerk. Sieranke..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gietijzeren hekwerk in Ouderkerk aan den IJssel

Foto's (1)