Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint-Victorkerk: grafmonument in Benschop

Graf Begraafplaats

Dorp 149
3405BC Benschop (gemeente Lopik)
Utrecht

Bouwjaar: 1916


Beschrijving van Sint-Victorkerk: grafmonument

Omschrijving Het op de rooms-katholieke begraafplaats van Benschop gelegen GRAFMONUMENT is vervaardigd voor de bouwpastoor van de St. Victorkerk, A.A.J. van Rossum, geboren in Utrecht in 1843 en gestorven in 1916. Het noord-zuid geplaatste graf bestaat uit een natuurstenen basement met daarop een van tekst voorziene natuurstenen licht getoogde plaat. Aan de zuidzijde bevindt zich een staande gedeelte, dat op rotsachtige wijze is bewerkt en een berg met een kruis verbeeldt. Het kruis is voorzien van een gebeeldhouwde lauwerkrans en in een rondboogvormig vlak in het midden onder het kruis is reliƫf van een marmeren kelk met hostie aangebracht. Waardering Het grafmonument is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als relict van de bouwgeschiedenis van de St. Victorkerk en als uiting van de funeraire geschiedenis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512120
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint-Victorkerk: grafmonument in Benschop

Sint-Victorkerk

Dorp 149
Benschop (Gemeente Lopik)
Omschrijving De evenwijdig aan het Dorp en de Benschopper Wetering gelegen, door A. Tepe ontworpen en in 1886-1888 in neogotische stijl ge..

Sint-Victorkerk: tuinen

Dorp 149
Benschop (Gemeente Lopik)
Omschrijving De in een landschappelijk stijl aangelegde processieTUIN bij de rooms-katholieke kerk Sint Victor is gelegen ten zuiden van d..

Sint-Victorkerk: pastorie

Dorp 147
Benschop (Gemeente Lopik)
Omschrijving De evenwijdig aan het dorp, ten noordoosten van de kerk gelegen PASTORIE van de parochiekerk St. Victor is in 1896 in neogot..

Pastorie van de Nederlands hervormde gemeente

Dorp 163
Benschop (Gemeente Lopik)
Inleiding In opdracht van jonkheer N.H. Strik van Linschoten, kantonrechter te IJsselstein, is in 1902 een PASTORIE voor de Nederlands herv..

Koepeltje aan de benschopperwetering terzijde van het dorpsplein

Dorp 226
Benschop (Gemeente Lopik)
Koepeltje aan de Benschopperwetering terzijde van het dorpsplein. 18e eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)