Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint-Victorkerk: tuinen in Benschop

Tuin Park Landgoed

Dorp 149
3405BC Benschop (gemeente Lopik)
Utrecht

Bouwjaar: 1896-1900


Beschrijving van Sint-Victorkerk: tuinen

Omschrijving De in een landschappelijk stijl aangelegde processieTUIN bij de rooms-katholieke kerk Sint Victor is gelegen ten zuiden van de kerk en ten noorden van het kerkhof. Kenmerkend is de sobere aanleg met slingerpaden tussen grasperken en enkele monumentale loofbomen. De oost- en westzijde van de tuin zijn omsloten door bomen, evenals de zuidzijde, die grenst aan het kerkhof. Kerkhof en processietuin worden van elkaar gescheiden door een toegangshek, bestaande uit twee bakstenen hekpijlers met daartussen een dubbel smeedijzeren hekwerk en een decoratief gekrulde bekroning. Waardering De tuin is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde door voormalige functie als voorbeeld van een in een sobere landschappelijke stijl aangelegde processietuin. Tevens is sprake van ensemblewaarde door de ruimtelijke en functionele relatie tussen de tuin en de kerk en het kerkhof. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512119
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint-Victorkerk: tuinen in Benschop

Sint-Victorkerk

Dorp 149
Benschop (Gemeente Lopik)
Omschrijving De evenwijdig aan het Dorp en de Benschopper Wetering gelegen, door A. Tepe ontworpen en in 1886-1888 in neogotische stijl ge..

Sint-Victorkerk: grafmonument

Dorp 149
Benschop (Gemeente Lopik)
Omschrijving Het op de rooms-katholieke begraafplaats van Benschop gelegen GRAFMONUMENT is vervaardigd voor de bouwpastoor van de St. Vict..

Sint-Victorkerk: pastorie

Dorp 147
Benschop (Gemeente Lopik)
Omschrijving De evenwijdig aan het dorp, ten noordoosten van de kerk gelegen PASTORIE van de parochiekerk St. Victor is in 1896 in neogot..

Pastorie van de Nederlands hervormde gemeente

Dorp 163
Benschop (Gemeente Lopik)
Inleiding In opdracht van jonkheer N.H. Strik van Linschoten, kantonrechter te IJsselstein, is in 1902 een PASTORIE voor de Nederlands herv..

Koepeltje aan de benschopperwetering terzijde van het dorpsplein

Dorp 226
Benschop (Gemeente Lopik)
Koepeltje aan de Benschopperwetering terzijde van het dorpsplein. 18e eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)