Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Old Putten: wagenschuur in Elburg

Kasteel Buitenplaats

Zuiderzeestraatweg Oost 65
8081LB Elburg
Gelderland

Bouwjaar: 1910


Beschrijving van Old Putten: wagenschuur

Omschrijving onderdeel 3: Wagenschuur. Dit gebouw ligt terugliggend rechts van het koetshuis. Het is gebouwd omstreeks 1910 in een neogotische stijl, bestaat uit twee bouwlagen onder een met pannen gedekt zadeldak en heeft een in schoon metselwerk opgetrokken trapgevel. In de top diverse architectonische details. Op de verdieping twee neo-kruisvensters met luiken, op de begane grond een grote, getoogde dubbele deur en een kleinere, dubbele deur, die recht wordt afgesloten. Achter het koetshuis is een kleine, rechthoekige duivenslag aangebouwd. Deze is in baksteen opgetrokken en bestaat uit één bouwlaag onder een met pannen gedekt zadeldak. Aan de achterzijde bevinden zich een groot aantal uitsparingen voor de duiven. In de zijgevels kleine vensters. Waardering De wagenschuur met duivenslag is ondanks diverse verbouwingen van algemeen belang vanwege zijn architectonische, historische en cultuurhistorische betekenis voor de historische buitenplaats Old Putten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512070
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Old Putten: wagenschuur in Elburg

Old Putten

Zuiderzeestraatweg Oost 65
Elburg
Omschrijving onderdeel 1: Hoofdgebouw. Het hoofdgebouw van Old Putten is een rechthoekig gebouw met aan de achterzijde een vroeg 20ste eeuw..

Old Putten: parkaanleg

Zuiderzeestraatweg Oost 65
Elburg
Omschrijving onderdeel 2: Parkaanleg. Midden 19de eeuw is een eenvoudig park in landschapsstijl aangelegd, waarbij is uitgegaan van de aan..

Old Putten: stenen brug

Zuiderzeestraatweg Oost 65
Elburg
Omschrijving onderdeel 4: Stenen brug. Over de gracht is een stenen brug gebouwd, bestaande uit twee bakstenen bruggenhoofden waartussen h..

Old Putten: poorthuis

Zuiderzeestraatweg Oost 65
Elburg
Omschrijving onderdeel 5: Poorthuis met wachtportaal. Het gebouw staat als poortgebouw bekend, maar heeft die functie nooit gehad. Het is ..

Koetshuis met in- en uitgezwenkte gevel

Zuiderzeestraatweg Oost 63
Elburg
Koetshuis met in- en uitgezwenkte gevel, 19e eeuw.

Kaart & Routeplanner

Route naar Old Putten: wagenschuur in Elburg

Foto's (1)