Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Schouwenburg: boerderij in 't Harde

Kasteel Buitenplaats

Schouwenburg 2
8084PE 't Harde (gemeente Elburg)
Gelderland

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Huis Schouwenburg: boerderij

onderdeel 4. Boerderij Net buiten de 'gracht', ten zuiden van de Engelse tuin, bevindt zich een boerderij (19de eeuw). De boerderij heeft een rechthoekige plattegrond en telt één verdieping onder een met pannen gedekt zadeldak. De voorgevel is van een, voor een boerderij, ongewone architectuur. Hier is bewust een relatie gelegd tussen de gevel en het aanzien vanuit de tuin. De topgevel is opgetrokken uit baksteen met drie boogvensters met forse, in baksteen uitgevoerde, 'gebosseerde' omlijstingen. De overige gevels van de boerderij zijn opgetrokken uit baksteen en voorzien van schuifvensters. De boerderij is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorie, de ornamentele waarde (gevelbeeld naar tuin toe) en de betekenis voor de buitenplaats Schouwenburg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512068
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Schouwenburg: boerderij in 't Harde

Huis Schouwenburg: landhuis

Schouwenburg 2
't Harde (Gemeente Elburg)
onderdeel 1. Huis Schouwenburg Het landhuis in zijn huidige vorm stamt uit circa 1850 en is gebouwd op een rechthoekige plattegrond met aa..

Huis Schouwenburg: landschappelijke aanleg

Schouwenburg 2
't Harde (Gemeente Elburg)
onderdeel 2. Historische tuin- en landschapsaanleg Er is een sterke relatie tussen huis Schouwenburg en de landschappelijke aanleg, die is..

Huis Schouwenburg: koetshuis

Schouwenburg 2
't Harde (Gemeente Elburg)
onderdeel 3. Koetshuis In baksteen opgetrokken gebouw uit het eind van de 19de eeuw van één bouwlaag onder een met pannen gedekt zadeldak..

Huis Schouwenburg: trafohuisje

Schouwenburg 2
't Harde (Gemeente Elburg)
onderdeel 5. Trafohuisje Rechts naast het hoofdgebouw staat een trafohuisje met aanbouw uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Het geheel..

De Rozenberg

Schouwenburg 1
't Harde (Gemeente Elburg)
Fraai gelegen BOERDERIJ "De Rozenberg", eerste helft 19e eeuw. Dwars voor de stal gebouwd woonhuis gedekt door een pannen schilddak; stal on..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)