Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige bakkerij in Kampen

Nijverheid Industrie

Gasthuisstraat 1 A
8261BS Kampen
Overijssel

Bouwjaar: 1901
Architect: G.B. Broekema Broekema 1901 G.B. Broekema


Beschrijving van Voormalige bakkerij

Omschrijving Rechthoekig, drie bouwlagen tellend pand opgetrokken in rode machinale baksteen onder een schilddak, gedekt met bouletpannen. De gevel van dit pand is vertikaal geleed door drie lisenen die onder de dakaanzet overgaan in een segmentboogfries. Op de begane grond twee vensters onder gemetselde segmentbogen met aanzetstenen. Onder de vensters een doorlopende waterlijst. De eerste verdieping heeft twee rechtgesloten vensters. De tweede verdieping is voorzien van twee vensters onder gemetselde segmentbogen met aanzetstenen. Door een tussenlid is de bakkerij verbonden met de naastliggende winkel. In dit tussenlid is een deur met bovenlicht geplaatst. Waardering Bakkerij van algemeen architectuurhistorisch belang: - als ruimtelijk en functioneel onderdeel van het complex - vanwege de eenvoudige detaillering - vanwege de uitwendige gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512041
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige bakkerij in Kampen

Rechthoekig pand van twee bouwlagen met detaillering in Art Nouveau-stijl

Oudestraat 148
Kampen
Omschrijving Rechthoekig pand opgetrokken in deels gepleisterde rode machinale baksteen op een natuurstenen plint. Afgeknot schilddak gedek..

Nieuwe Toren

Oudestraat 146
Kampen
Nieuwe Toren. De toren werd gebouwd tussen 1648 en 1664 en bestaat uit een onderbouw op vierkante grondslag en een achtzijdig bovendeel met ..

Huis met winkelpui in gewijzigde klokgevel bekroond door houten geprofileerd lijstje

Oudestraat 152
Kampen
Huis met klokgevel, die sporen vertoont van wijzigingen en bekroond wordt door een houten geprofileerd lijstje. Geprofileerde natuurstenen p..

Pand met lijstgevel en jongere winkelpui

Oudestraat 144
Kampen
Vermoedelijk 17e eeuw pand met 18e-19e eeuwse lijstgevel. Moderne winkelpui.

Het Gotische Huis (Stedelijk Museum)

Oudestraat 158
Kampen
Laatgotisch pand onder zadeldak tussen trapgevels. Grote kruisvensters beslaan op de begane grond en de beide verdiepingen vrijwel de gehele..

Kaart & Routeplanner