Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Klarenbeek: garage/koetshuis in Doornspijk

Kasteel Buitenplaats

Zuiderzeestraatweg West 65
8085AB Doornspijk (gemeente Elburg)
Gelderland

Bouwjaar: 1919
Architect: A.H. Wegerif


Beschrijving van Klarenbeek: garage/koetshuis

Omschrijving onderdeel 5 GARAGE/KOETHUIS Links van het dienstgebouw op nr. 63 bevindt zich een garage/koetshuis naar ontwerp van A.H. Wegerif uit 1919. Het pand heeft één bouwlaag onder een met tuile-du-nord pannen gedekt dak en wit gepleisterde gevels op een gele bakstenen plint. In de gevel aan de straatzijde halfronde stalramen. Aan de achterzijde de garageruimte met ruime, getoogde deuren. Links een verhoogde travee, in het dakvlak enkele dakkapellen en opvallende schoorstenen. Het pand is langs de straatzijde door middel van een tuinmuur in dezelfde stijl verbonden met de naastgelegen dienstwoning. WAARDERING Het pand is van algemeen belang vanwege de architectonische waarde (ontwerp A.H. Wegerif) en de betekenis voor de ontwikkeling van de historische buitenplaats Klarenbeek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512024
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Klarenbeek: garage/koetshuis in Doornspijk

Klarenbeek: twee dienstwoningen

Zuiderzeestraatweg West 65
Doornspijk (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 4 TWEE DIENSTWONINGEN In 1919 heeft A.H. Wegerif aan de Zuiderzeestraatweg twee dienstwoningen ontworpen. Deze hebb..

Klarenbeek: historische tuin- en parkaanleg

Zuiderzeestraatweg West 67
Doornspijk (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG De tuinaanleg uit het midden van de 19de eeuw is goed bewaard gebleven. De ontwer..

Klarenbeek: voormalig koetshuis

Zuiderzeestraatweg West 67
Doornspijk (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 3 VOORMALIG KOETSHUIS Het voormalige koetshuis van het landgoed Klarenbeek werd gebouwd in 1841. Het is tegenwoordi..

Klarenbeek: hoofdgebouw

Zuiderzeestraatweg West 67
Doornspijk (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 1 HOOFDGEBOUW Huis Klarenbeek met bordes en vier siervazen. Het centrale deel van het huis is gebouwd in 1842. Het ..

Klarenbeek: brug ten oosten van huis klarenbeek

Zuiderzeestraatweg West 67
Doornspijk (Gemeente Elburg)
Omschrijving onderdeel 6 BRUG TEN OOSTEN VAN HUIS KLARENBEEK Brug uit 1919 (ontwerp A.H. Wegerif); bakstenen boogbrug met opengewerkte bak..

Kaart & Routeplanner

Route naar Klarenbeek: garage/koetshuis in Doornspijk

Foto's (2)