Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heukelum: ophaalbrug in Heukelum

Tuin Park Landgoed

Heidensweg 1
4161AA Heukelum (gemeente Lingewaal)
Gelderland


Beschrijving van Heukelum: ophaalbrug

Omschrijving onderdeel 5: Ophaalbrug Heidenslaan by 1; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 5). Voor de poorttoren bevindt zich een houten enkelvoudige OPHAALBRUG op bakstenen pijlers en landhoofden met natuurstenen stoep. Waardering De OPHAALBURG behorend tot de historische buitenplaats Heukelum van is belang: - wegens de ouderdom; - wegens het type; - wegens de ligging over de gracht in de as van het huis; - wegens de functionele en visuele relatie met de overigen onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512021
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heukelum: ophaalbrug in Heukelum

Heukelum: hoofdgebouw

Heidensweg 1
Heukelum (Gemeente Lingewaal)
Omschrijving onderdeel 1: Hoofdgebouw (kasteel Heukelum) (Heidensweg 1; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 1). In 1672 is het mid..

Heukelum: twee bouwhuizen

Heidensweg 1
Heukelum (Gemeente Lingewaal)
Omschrijving onderdeel 3: Bouwhuizen (Heidensweg by 1; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 3). Links en rechts van het voorplein l..

Heukelum: Historische tuin- en parkaanleg

Heidensweg 1
Heukelum (Gemeente Lingewaal)
Omschrijving onderdeel 2: Historische tuin- en parkaanleg (Heidensweg by 1; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 2). Het middeleeuw..

Heukelum: inrijhek

Heidensweg 1
Heukelum (Gemeente Lingewaal)
Omschrijving onderdeel 4: Inrijhek (Heidenslaan by 1; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 4). De entree naar de oprijlaan wordt ge..

Woonhuis van het type villa

Lingedijk 28
Leerdam
Inleiding WOONHUIS van het type villa gebouwd in 1912 in opdracht van de heer J.H.O. Bunge uit Asperen. De villa werd aan de Lingedijk geb..

Kaart & Routeplanner

Route naar Heukelum: ophaalbrug in Heukelum

Foto's (1)