Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heukelum: inrijhek in Heukelum

Tuin Park Landgoed

Heidensweg 1
4161AA Heukelum (gemeente Lingewaal)
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Heukelum: inrijhek

Omschrijving onderdeel 4: Inrijhek (Heidenslaan by 1; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 4). De entree naar de oprijlaan wordt gevormd door twee van 18de-eeuwse baksteen gemetselde pijlers met daarop een leeuw met de wapenschilden van Van Heeckeren links en dat van Heukelum rechts (XXB), waartussen oorspronkelijk een smeedijzeren hek. Op de hekposten een manlijk (links) en een vrouwelijk (rechts) wapenschild met afgekapte velden van hardsteen uit de 18de eeuw. Waardering Het INRIJHEK behorend tot de historische buitenplaats Heukelum van is belang: - wegens de ouderdom; - wegens het type; - wegens de functionele en visuele relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512020
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heukelum: inrijhek in Heukelum

Heukelum: Historische tuin- en parkaanleg

Heidensweg 1
Heukelum (Gemeente Lingewaal)
Omschrijving onderdeel 2: Historische tuin- en parkaanleg (Heidensweg by 1; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 2). Het middeleeuw..

Heukelum: twee bouwhuizen

Heidensweg 1
Heukelum (Gemeente Lingewaal)
Omschrijving onderdeel 3: Bouwhuizen (Heidensweg by 1; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 3). Links en rechts van het voorplein l..

Heukelum: ophaalbrug

Heidensweg 1
Heukelum (Gemeente Lingewaal)
Omschrijving onderdeel 5: Ophaalbrug Heidenslaan by 1; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 5). Voor de poorttoren bevindt zich een..

Heukelum: hoofdgebouw

Heidensweg 1
Heukelum (Gemeente Lingewaal)
Omschrijving onderdeel 1: Hoofdgebouw (kasteel Heukelum) (Heidensweg 1; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 1). In 1672 is het mid..

Baarhuisje

a.d. Lingedijk/Leerd.Oost
Oosterwijk (Gemeente Leerdam)
Inleiding BAARHUISJE (3) bij het complex van de begraafplaats, gebouwd in het midden van de 19de eeuw in Traditioneel Ambachtelijk stijl. ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Heukelum: inrijhek in Heukelum

Foto's (4)