Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oldenaller: dienstwoning in Putten

Kasteel Buitenplaats

Oldenallerallee 1
3882RW Putten
Gelderland


Beschrijving van Oldenaller: dienstwoning

Onderdeel 7A Inleiding Langs de oprijlaan ligt circa 100 meter voor de brug naar het voorplein een dienstwoning uit de 17de eeuw met daar achter een duiventoren. Omschrijving De DIENSTWONING is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en bestaat uit twee bouwlagen opgetrokken in baksteen onder met pannen gedekt schilddak met op de begane grond schuifvensters met luiken en op de verdieping drie lage vensters met luiken. De westelijke gevel is geheel gesloten. Eenvoudige gootlijst op consoles met op het dak twee vierkante schoorstenen. Waardering De DIENSTWONING, deeluitmakend van een ensemble van dienstwoning en duiventoren, is van algemeen belang: - vanwege de architectuurhistorische waarden (goed voorbeeld van een 17de-eeuwse dienstwoning); - vanwege de ensemblewaarde; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats Oldenaller; - vanwege de kenmerkende ligging aan de oprijlaan. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512012
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oldenaller: dienstwoning in Putten

Oldenaller: duiventoren

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 7B Inleiding Langs de oprijlaan ligt circa 100 meter voor de brug naar het voorplein een dienstwoning uit de 17de eeuw met daar..

Kasteel Oldenaller

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 1 Omschrijving HOOFDGEBOUW (Oldenaller). In oorsprong 17de eeuws landhuis, vermoedelijk naar ontwerp van Jacob van Campen, opge..

Oldenaller: historische aanleg

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Tijdens de verbouwing van het huis rond 1850 is ook de omgeving grondig aangep..

Oldenaller: bouwhuis/oranjerie

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 3 Omschrijving BOUWHUIS/ORANJERIE (LINKS). In baksteen opgetrokken rechthoekig gebouw uit het midden van de 17de eeuw van één..

Oldenaller: (rechter) bouwhuis

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 4 Omschrijving BOUWHUIS (RECHTS). In baksteen opgetrokken rechthoekig gebouw uit het midden van de 17de eeuw van één bouwlaag..

Kaart & Routeplanner

Route naar Oldenaller: dienstwoning in Putten

Foto's (3)