Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oldenaller: brug in het park in Putten

Tuin Park Landgoed

Oldenallerallee 3
3882RW Putten
Gelderland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Oldenaller: brug in het park

Onderdeel 6 Omschrijving BRUG in het park. Eenvoudige brug, vermoedelijk met elementen van rond 1900, maar ingrijpend gerestaureerd. De brug verbindt het omgrachte terrein met de parkaanleg van Zocher en speelt in de totale structuur een belangrijke rol. Het is een brug op vierkante baksteen poeren waarop een houten bruggedek op stalen liggers. Op het dek vierkante pijlers en een eenvoudige balustrade. Midden op de brug een afsluitbaar hek. Waardering De BRUG in het park is van algemeen belang: - vanwege de architectuurhistorische en ornamentele waarden (goed voorbeeld van een laat 19de-eeuwse brug met decoratieve smeedijzeren balustrades); - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats Oldenaller; - vanwege de functionele relatie met de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512011
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oldenaller: brug in het park in Putten

Kasteel Oldenaller

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 1 Omschrijving HOOFDGEBOUW (Oldenaller). In oorsprong 17de eeuws landhuis, vermoedelijk naar ontwerp van Jacob van Campen, opge..

Oldenaller: historische aanleg

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Tijdens de verbouwing van het huis rond 1850 is ook de omgeving grondig aangep..

Oldenaller: bouwhuis/oranjerie

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 3 Omschrijving BOUWHUIS/ORANJERIE (LINKS). In baksteen opgetrokken rechthoekig gebouw uit het midden van de 17de eeuw van één..

Oldenaller: (rechter) bouwhuis

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 4 Omschrijving BOUWHUIS (RECHTS). In baksteen opgetrokken rechthoekig gebouw uit het midden van de 17de eeuw van één bouwlaag..

Oldenaller: brug

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 5 Omschrijving BRUG voor het huis. Eenvoudige brug met bakstenen landhoofden waarop een houten dek. Het dek wordt geflankeerd d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Oldenaller: brug in het park in Putten

Foto's (1)