Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oldenaller: brug in Putten

Tuin Park Landgoed

Oldenallerallee 3
3882RW Putten
Gelderland


Beschrijving van Oldenaller: brug

Onderdeel 5 Omschrijving BRUG voor het huis. Eenvoudige brug met bakstenen landhoofden waarop een houten dek. Het dek wordt geflankeerd door een midden 19de eeuws smeedijzeren hekwerk bestaande uit vierkante opengewerkte pijlers met balustraden. Tussen de pijlers een draaihek. De brug vormt de schakel tussen de hoofdlaan waar hij dwars op gebouwd is en het omgrachte terrein waarop de hoofdbebouwing staat. Waardering De BRUG voor het huis is van algemeen belang: - vanwege de architectuurhistorische en ornamentele waarden (goed voorbeeld van een 19de-eeuwse brug met smeedijzeren balustrades, bijzondere, decoratieve vormgeving van de pijlers); - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats Oldenaller; - vanwege de functionele relatie met de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512010
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oldenaller: brug in Putten

Kasteel Oldenaller

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 1 Omschrijving HOOFDGEBOUW (Oldenaller). In oorsprong 17de eeuws landhuis, vermoedelijk naar ontwerp van Jacob van Campen, opge..

Oldenaller: historische aanleg

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Tijdens de verbouwing van het huis rond 1850 is ook de omgeving grondig aangep..

Oldenaller: bouwhuis/oranjerie

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 3 Omschrijving BOUWHUIS/ORANJERIE (LINKS). In baksteen opgetrokken rechthoekig gebouw uit het midden van de 17de eeuw van één..

Oldenaller: (rechter) bouwhuis

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 4 Omschrijving BOUWHUIS (RECHTS). In baksteen opgetrokken rechthoekig gebouw uit het midden van de 17de eeuw van één bouwlaag..

Oldenaller: brug in het park

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 6 Omschrijving BRUG in het park. Eenvoudige brug, vermoedelijk met elementen van rond 1900, maar ingrijpend gerestaureerd. De ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Oldenaller: brug in Putten

Foto's (1)