Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oldenaller: (rechter) bouwhuis in Putten

Kasteel Buitenplaats

Oldenallerallee 3
3882RW Putten
Gelderland


Beschrijving van Oldenaller: (rechter) bouwhuis

Onderdeel 4 Omschrijving BOUWHUIS (RECHTS). In baksteen opgetrokken rechthoekig gebouw uit het midden van de 17de eeuw van één bouwlaag onder met pannen gedekt schilddak. De langsgevel is gericht op het voorterrein van het huis. Deze gevel is symmetrisch ontworpen met centraal in een risalerend deel de entree, bestaande uit een deur met bovenlicht onder een rondboog, daarboven een in baksteen uitgevoerde dakkapel, waarin een wijzerplaat van een 19de eeuws lopend uurwerk met gewichten en slagwerk. Links en rechts bevinden zich een raam en een deur eveneens met bovenlicht onder een rondboog. Waardering Het BOUWHUIS (rechts) is van algemeen belang: - vanwege de architectuur-historische waarden (goed en gaaf bewaard voorbeeld van een 17de-eeuws bouwhuis, zelfde bouwstijl als hoofdhuis); - vanwege de situeringswaarde als flankerend bouwdeel langs het voorplein. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 512009
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oldenaller: (rechter) bouwhuis in Putten

Kasteel Oldenaller

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 1 Omschrijving HOOFDGEBOUW (Oldenaller). In oorsprong 17de eeuws landhuis, vermoedelijk naar ontwerp van Jacob van Campen, opge..

Oldenaller: historische aanleg

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Tijdens de verbouwing van het huis rond 1850 is ook de omgeving grondig aangep..

Oldenaller: bouwhuis/oranjerie

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 3 Omschrijving BOUWHUIS/ORANJERIE (LINKS). In baksteen opgetrokken rechthoekig gebouw uit het midden van de 17de eeuw van één..

Oldenaller: brug

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 5 Omschrijving BRUG voor het huis. Eenvoudige brug met bakstenen landhoofden waarop een houten dek. Het dek wordt geflankeerd d..

Oldenaller: brug in het park

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 6 Omschrijving BRUG in het park. Eenvoudige brug, vermoedelijk met elementen van rond 1900, maar ingrijpend gerestaureerd. De ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Oldenaller: (rechter) bouwhuis in Putten

Foto's (1)