Meer dan 63.000 rijksmonumenten


bollenschuur in Noordwijk

Boerderij

Voorstraat 118
2201JA Noordwijk
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1850-80


Beschrijving van bollenschuur

Omschrijving Omstreeks 1850-80 tot stand gekomen eenlaags BOLLENSCHUUR met zolder onder zadeldak met gesmoorde Hollandse pannen. In de gevels, opgetrokken in bruine baksteen, regelmatig geplaatste kenmerkende droogdeuren. In de noordgevel de entree met dubbele houten deur. Inwendig is een deel van de droogstellingen bewaard gebleven. Waardering De bollenschuur is van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde vanwege de kenmerkende typologie en de redelijke mate van gaafheid in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. De bollenschuur heeft ensemblewaarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex Van Eeden in de dorpskern van Noordwijk-Binnen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511991
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van bollenschuur in Noordwijk

Woonhuis annex bollenschuur

Voorstraat 116
Noordwijk
Omschrijving Het omstreeks 1850-80 gebouwde WOONHUIS ANNEX BOLLENSCHUUR van het complex Van Eeden heeft een langgerekte rechthoekige platte..

Bollenschuur annex werkplaats

Voorstraat 114
Noordwijk
Omschrijving De BOLLENSCHUUR ANNEX WERKPLAATS (voormalig koetshuisje) behorend tot het complex Van Eeden heeft een smalle langgerekte recht..

Huis met mogelijk later verhoging

Voorstraat 111
Noordwijk
Huis op L-vormige plattegrond met een beganegrond waarboven een lage verdieping, mogelijk een latere verhoging, oorspronkelijk waarschijnlij..

Breed gepleisterd huis onder dwars zadeldak

Voorstraat 109
Noordwijk
Breed gepleisterd huis onder dwars zadeldak. Eenvoudige omlijsting en deur met bovenlicht; vensters met roedenverdeling.

Tuinmuur

Voorstraat 109
Noordwijk
In oorsprong mogelijk 19e-eeuwse of oudere tuinmuur, gesitueerd op de erf-afscheiding tussen de tuinen bij de woonhuizen Voorstraat 109 en 1..

Kaart & Routeplanner

Route naar bollenschuur in Noordwijk

Foto's (1)